22.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

– ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΑ ΕΛΕΗ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ.

Δεν ξέρω πόσα παίρνουν οι ιερείς της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μισθοδοτούμενοι ως υπάλληλοι του ταλαίπωρου ελληνικού κράτους.

Τέλος πάντων ο νέος υπουργός δημοσιοποίησε όλα τα στοιχεία και είδαν όλοι…

Για να δικαιωθεί το ρηθέν του τροπαρίου «Πλούσιοι εφτώχευσαν και επείνασαν ή δε εκζητουντες τον Κύριον ουκ ελαταθήσονται παντός αγαθού»

Η το άλλο που ο μακαρίτης ο πατέρας μου, μου έλεγε, επιχειρώντας να με πείσει ,να ντυθώ το ράσο ,«Γίνε παιδί μου παπάς» μου ‘λεγε, ψέλνεις ωραία, είσαι και καλλίφωνος και το σημαντικό μου ‘λεγε ,είναι ότι «του παπά το πετραχήλι ποταμός είναι και χύνει».

Δίκιο είχε ο σεβαστός μου μπαμπάς παρά το ότι εγώ περίπου τον περιγελούσα για την ωμότητα του ρητού. Τέλος πάντων το έργο που προσφέρει,ειδικα σήμερα, η ιεροσύνη είναι ανεκτίμητο και σωτήριο , ας ενταθεί γιατί , χανόμαστε.

– «ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΟΛΑ – ΘΑ ΠΡΟΔΟΘΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙΣ».

Τώρα γιατί θυμήθηκα τον δάσκαλό μου που ενώ ήμουν έφηβος και έτρεχα (τότε συγκεκριμένα ήταν οι διαμαρτυρίες στην Αγορά για την αποστασία Μητσοτάκη)

Με φώναξε τότε ο δάσκαλός μου, «ο Θεός να τον συγχωρέσει» και μου ‘πε: μην τους εμπιστεύεσαι παιδί μου όλοι το ίδιο είναι.

Μην τα δίνεις όλα, θα σε εκμεταλλευτούν και θα σε διαψεύσουν και τότε, θα πονέσεις. Τότε τον χαρακτήρισα τον δάσκαλό μου, συντηρητικό και έλεγα με το μυαλό μου έτσι θα πάμε μπροστά με τέτοια συντηρητικούρα…

Έλα σου όμως που έφτασα σχεδόν τα 70, για να θυμάμαι τα λόγια του και να μην θέλω να πιστέψω ακόμα, πόσο δίκιο είχε!

Και πάλι όμως εμείς θα συνεχίζομε και ας μας προδίδουν. Θα ‘ρθει η ώρα ,όπως και στην 25η Μάρτη του 1821 που γιορτάζομε, που δεν θα πηγαίνει άλλο και που έτσι κι αλλιώς, το δίκιο μας και την ελευθερία μας, θα κατακτήσομε εμείς οι ίδιοι, με τους νέους αγώνες. Η 25η Μαρτίου του 1821 μας δείχνει το δρόμο και ο νοών νοείτω.

– ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΕΒΕΧ.

Χρόνια λέμε και γράφομε για την ανάγκη μιας καμπάνιας υπέρ των τοπικών προϊόντων, όπως επίσης και για την ανάγκη συνεργασίας όλων των επιμελητηρίων με στόχο να διατυπωθούν αναπτυξιακές προτάσεις, που θα κληθούμε στη συνέχεια όλοι, για την υλοποίησή τους.

Το Επιμελητήριο δείχνει σήμερα ότι ευαισθητοποιείται και επιτέλους παίζει το ρόλο του .

Ίδωμεν.

– Ο ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ.

Από δω σ’ έχω από εκεί σ’ έχω τα κατάφερε πάλι ο Τάσος. Διπλή ευτυχία μετά τα Νεώρια στο Δήμο Χανίων και το συγκρότημα του παλιού Ψυχιατρείου. Τώρα Δήμαρχε στόχευσε το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου χωρίς πολλά – πολλά κάνε τις ενέργειες τώρα είναι η κατάλληλη… ώρα.

Άντε και το καλό θα τριαδώσει.

 

Υπονομευτής

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ