26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Υπόθεση Βαλυράκη: Καταθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας που αποκάλυψε δολοφονία

Ημερομηνία:

Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αναμένεται να καταθέσει σήμερα (19/4), ο αυτόπτης μάρτυρας που έκανε λόγο για «δολοφονική επίθεση» σε βάρος του Σήφη Βαλυράκη, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Αναλυτικότερα, ο μάρτυρας, υποστήριξε πως, ο θάνατος του Βαλυράκη, «δεν ήταν ατύχημα αλλά ανθρωποκτονία», αναφερόμενος σε λογομαχία που είχε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με δύο ψαράδες, κατά την οποία, ένας εκ των δύο,  τον χτύπησε με ένα κοντάρι.

«Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω@@γερε”, του φώναζαν. Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του αυτόπτη μάρτυρα:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=w8LpYoy-9vQ”]

Οικογένεια Βαλυράκη: «Εκφοβισμός των αυτοπτών μαρτύρων»

Από την πλευρά της, για εκφοβισμό των αυτοπτών μαρτύρων που «είδαν» τη σκηνή θανάτου του Σήφη Βαλυράκη και γνωρίζουν τους δράστες, κάνει λόγο η οικογένεια του πρώην υπουργού, τρεις μήνες μετά τον θάνατο του.

«Βεβαίως όλοι σιγοψυθυρίζουν τα ονόματα τους, είναι γνωστά εκεί στην τοπική κοινωνία, τι έχει συμβεί, κι όμως παρόλα ταύτα βρισκόμαστε μπροστά σε μία τρομερή προσπάθεια κουκουλώματος», σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης.

«Έχουν συμβεί διάφορα με αυτή την προανάκριση από το Λιμενικό Τμήμα της Ερέτριας. Η υπόθεση όπως είπατε πάρα πολύ σωστά είναι ακόμα στο ναδίρ», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Σύμφωνα και με τους δύο ιατροδικαστές στο σώμα του εντοπίστηκαν 15 κακώσεις.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ