25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Υπόθεση Βγενόπουλου: Νέα κατεπείγουσα έρευνα – Γνήσιο το ηχητικό ντοκουμέντο

Ημερομηνία:

Στην ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας που είχε σχηματισθεί μετά τη μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων, προχωρά η ελληνική Δικαιοσύνη, με αφορμή του ηχητικού ντοκουμέντου που δημοσιοποιήθηκε πριν μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, αφού μελέτησαν το υλικό κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι γνήσιο, καταλήγοντας: «προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία ή έστω ενδείξεις επεξεργασίας του ήχου, που μπορούν να υποδηλώνουν στοιχεία αποκοπής, συρραφής ή εν γίνει αλλοίωσης( μοντάζ), ενώ αντίθετα διαπιστώθηκε η αδιάλειπτη καταγραφή με μικρές αλλά δικαιολογημένες διακυμάνσεις, χωρίς “ίχνη” αδικαιολόγητων μεταβολών ή και παύσεων με την παρατήρηση ότι ο εντοπισμός “ ιχνών” σε ακουστικό υλικό ψηφιακής μορφής δεν είναι πάντα εφικτός με βεβαιότητα καθόσον τα “ ίχνη” αυτά δύνανται να μειώνονται σημαντικά συναρτήσει διαφόρων παραγόντων οπως είναι το λογισμικό επεξεργασίας και η δεξιοτεχνία του προσώπου που προβαίνει σε επεξεργασία. Πάντως ότι ο ήχος που έχει καταγραφεί στο πειστήριο αρχείο πιθανότατα δεν έχει υποστεί διαδικασία τέτοια (μοντάζ) που να αλλοιώνει το περιεχόμενό του».

Έτσι, η Οικονομική Εισαγγελία προχωρά πλέον στη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή, και τα δύο κακουργηματικής φύσεως. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέα έχει στην κατοχή του το ηχητικό ως νέο στοιχείο της δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει, ο Ανδρ. Βγενοπουλος κατήγγειλε ότι του ζητήθηκαν χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου». «Μου ζητήθηκε μέγεθος βιβλιοθήκης, δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων», είχε πει επισημαίνοντας ότι είχε αρνηθεί να το πράξει. Μάλιστα, είχε ζητήσει να ερευνηθούν σειρά σοβαρών αξιόποινων πράξεων όπως αυτές της δωροληψίας υπαλλήλου δικαστικού λειτουργού, της εμπορίας επιρροής, της απόπειρας εκβίασης και παράβασης καθήκοντος, ωστόσο η μήνυση είχε μπει στο αρχείο.

Να σημειωθεί ότι η Βασιλική Θάνου από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο».

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ