16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Υπόθεση γηροκομείου Χανίων: Αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη στάση της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε η δικηγόρος η οποία εκπροσωπεί τις οικογένειες που έχουν προβεί σε καταγγελίες για το γηροκομείο στα Χανιά.

Όπως δήλωσε η κ. Μαρία Παπαδάκη, η αναφορά που υπέβαλε αφορά τη μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφέρειας Χανίων που είναι οι εποπτεύουσες αρχές για τη λειτουργία της δομής.

«Οταν έγινε ο έλεγχος πριν λίγες εβδομάδες, βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς το νόμο. Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο. Πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της περιφέρειας» δήλωσε η κ. Παπαδάκη.

Οι δικηγόροι των υπόπτων, πρόσθεσε, αναφέρονται και στο θέμα της πυρασφάλειας, ότι οι μέχρι τώρα έλεγχοι δεν ανέδειξαν πρόβλημα. «Πως γίνεται αυτό; Η μονάδα από το 2009 έως το 2019 λειτουργούσε χωρίς άδεια» ανέφερε, παραπέμποντας στις δηλώσεις των συνηγόρων της πλευράς της διοίκησης.

«Αυτές οι δηλώσεις εύλογα μας θορύβησαν. Επίσης, όταν οι συνήγοροι των υπόπτων κάλεσαν μάρτυρες, μεταξύ αυτών περιλαμβάνουν στελέχη της περιφέρειας και της εποπτεύουσας αρχής. Μου φαίνεται εξαιρετικά παράδοξο να γίνονται δημόσιες δηλώσεις που διαψεύδονται παραχρήμα από έγγραφα, σε μια τέτοια υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος».

«Το στάδιο αυτό δεν είναι το στάδιο που λαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και το αίτημα υποβάλλεται χάριν εντυπωσιασμού. Οι ύποπτοι έχουν καταρτίσει κατάλογο με 148 μάρτυρες υπεράσπισης και ακόμα αδυνατούν να μας πουν τον αριθμό των νεκρών στο γηροκομείο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...