16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Υπόθεση Γιακουμάκη: Εντοπίστηκαν οι τρεις bloggers – υβριστές από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Τραβούσαν βίντεο όταν βασάνιζαν τον Βαγγέλη

Ημερομηνία:

Τρεις φοιτητές αποδεικνύεται ότι είναι οι δημιουργοί του blog, με υβριστικά σχόλια κατά του εντοπισμού της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αναμένονται συλλήψεις

Τρία νεαρά άτομα ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως οι υβριστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο εντοπισμός τους έγινε μέσω Διαδικτύου και έπειτα από ποινική δίωξη που άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας, μέσω της οποίας δημοσιεύθηκαν υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τα τρία άτομα είναι κατά πάσα πιθανότητα φοιτητές, ενώ τις επόμενες ώρες, αναμένονται συλλήψεις.

Τα στοιχεία δόθηκαν από την Google στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τώρα ερευνάται τόσο η μεταξύ τους σχέση που θεωρείται δεδομένη, όσο και η σχέση τους με άτυχο Βαγγέλη ή με κάποιους από τους συμφοιτητές του.

Εν τω μεταξύ η κοινωνία των Ιωαννίνων “βράζει” μετά το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος επέλεξε να βάλε τέλος στη ζωή του μην αντέχοντας τα βασανιστήρια των συμφοιτητών του στη Γαλακτομική Σχολή όπου σπούδαζε.

Και χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση έξω από τη Σχολή με τους διαδηλωτές να ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και να εξαπολύουν ύβρεις και απειλές κατά των σπουδαστών.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται τόσο περιμετρικά όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου προκειμένου να προστατεύσουν τους φοιτητές.

«Δίναμε σφαλιάρες στο κοπέλι για πλάκα»

«Δίναμε συχνά σφαλιάρες στο κοπέλι αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς. Έτσι κάνουμε εμείς στον τόπο μας. Δίνουμε σφαλιάρες για να γελάσουμε. Ο Βαγγέλης κάποιες φορές γελούσε».

Η φράση ανήκει σε έναν από τους τέσσερις φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που φέρονται να τραμπούκιζαν άγρια τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και αυτός δεν είναι ο μόνος που έχει ομολογήσει στην Ασφάλεια Ιωαννίνων τους τραμπουκισμούς σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Όπως αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές, η ομάδα νεαρών από την Κρήτη όχι μόνο βασάνιζε τον Βαγγέλη αλλά τραβούσε βίντεο και φωτογραφίες τα «κατορθώματά» της απειλώντας ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές που φέρονται να εκφόβιζαν τον Βαγγέλη σε προχθεσινή τους ανακοίνωση αρνούνται τα πάντα και κάνουν λόγο «λαϊκά δικαστήρια» που στο τέλος κάνουν τους ίδιους θύματα εκφοβισμού. Χθες, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας εξέφρασε με δήλωσή του την έντονη αντίθεση της δημοτικής Αρχής σε φαινόμενα αυτοδικίας και «ειδικών δικών» που τρομοκρατούν τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής. Όπως είπε, οι σπουδαστές στοχοποιούνται ως ένοχοι. Παράλληλα, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Σχολής, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.

news247.grhuffingtonpost.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...