20.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Υπόθεση Γιακουμάκη: Την Πέμπτη απολογείται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Ημερομηνία:

Την Πέμπτη απολογείται ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος που φέρεται να διέπραξε ως αυτουργός ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Να υπενθυμίσουμε ότι με γραπτή δήλωση του στην οποία αναφέρεται στην εκδίκαση της υπόθεσης Γιακουμάκη που είναι σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανέφερε τα εξής:

«Επανειλημμένα τόσον εγώ όσον και ο δικηγόρος μου, αλλά και ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτό που μου αποδίδεται και για το οποίο δικάζομαι αυτές τις ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την «υπόθεση Γιακουμάκη». Πάρα ταύτα μερίδα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) επιμένει να με χαρακτηρίζει ως κατηγορούμενο στην υπόθεση Γιακουμάκη. Αν θα συνεχισθεί αυτή η δυσφημιστική για το πρόσωπό μου παραπλανητική ενημερωτική συμπεριφορά, λυπάμαι πολύ, αλλά θα αναγκαστώ να στραφώ κατά παντός υπευθύνου αστικά και ποινικά παρ’ ότι αυτό δεν είναι στις συνήθειές μου».

Xθες, Τρίτη, απολογήθηκαν ο πρώην διευθυντής της  διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής και η καθηγήτρια, υπεύθυνη της εστίας.

Οι κατηγορούμενοι παρέθεσαν ενώπιον του Δικαστηρίου τη σειρά των γεγονότων που απασχόλησαν το συμβούλιο των καθηγητών στην Γαλακτοκομική Σχολή και αφορούσαν συμπεριφορές που φέρεται να είχαν σπουδαστές σε βάρος του Βάγγέλη Γιακουμάκη.

Στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας για το εάν διαπίστωσαν τη διάπραξη βασανιστηρίων σε βάρος του άτυχου 20χρονου απάντησαν πως δεν  μπόρεσαν, παρά τα μέτρα που είχαν λάβει μετά τις καταγγελίες που έφτασαν στην Διεύθυνση από άλλους σπουδαστές, να επιβεβαιώσουν κάποιο περιστατικό.

Τραγικές φιγούρες στο ακροατήριο ήταν οι γονείς και η αδελφή του σπουδαστή από το Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ