Πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση για λόγους ασφαλείας μετά το αιματηρό επεισόδιο στα Βορίζια – Ανιχνευτής μετάλλων, σκύλος της ΕΛ.ΑΣ. και drone έξω από τον ναό
Σε ατμόσφαιρα βαριάς συγκίνησης, αλλά και υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, τελέστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον Αλικιανό Χανίων η εξόδιος ακολουθία της 56χρονης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο το πρωί του Σαββάτου 1ης Νοεμβρίου, έπειτα από πυροβολισμούς που δέχθηκε κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής στα Βορίζια Ηρακλείου.
Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, η χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού και η επιτήρηση από αέρος συνθέτουν μια εικόνα δίχως προηγούμενο για τα Χανιά, αντανακλώντας την ένταση και τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει το περιστατικό.
Φόβοι για επεισόδια – Αστυνομική επιχείρηση χωρίς προηγούμενο



Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, η πρόσβαση στον Ιερό Ναό στον Αλικιανό είχε περιοριστεί, καθώς ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν αποκλείσει τον περιβάλλοντα χώρο. Για πρώτη φορά σε εξόδιο ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή, τοποθετήθηκε στην είσοδο του ναού ανιχνευτής μετάλλων, με στόχο την αποτροπή εισόδου οπλισμένων προσώπων ή μεταφοράς επικίνδυνων αντικειμένων.
Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. επιστράτευσε ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, ο οποίος πραγματοποίησε εξονυχιστικό έλεγχο στον προαύλιο χώρο του ναού πριν την άφιξη συγγενών και φίλων. Η εικόνα συμπληρώθηκε από τη χρήση drone, το οποίο παρείχε σε πραγματικό χρόνο αεροπορική επιτήρηση του χώρου, επιτρέποντας στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των αρχών να ανταποκρίνεται άμεσα σε οποιαδήποτε μεταβολή.
Η εκτεταμένη παρουσία της αστυνομίας και η ένταση των μέτρων αποσκοπούσαν στην αποτροπή τυχόν επεισοδίων, δεδομένου ότι η υπόθεση της δολοφονίας της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες, ιδίως στο φόντο παλαιότερων διαφορών.
Η δολοφονία στα Βορίζια και ο φόβος κλιμάκωσης



Η 56χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή από πυροβολισμούς το πρωί του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου, σε περιστατικό που εκτυλίχθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει δημόσια παρέμβαση από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του έκανε λόγο για «θύλακες ανομίας» και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης σε περιοχές με αυξημένα φαινόμενα παραβατικότητας.
Σιωπηλή πομπή, ισχυρή επιτήρηση
Παρά την αστυνομική παρουσία, η τελετή εξελίχθηκε ομαλά, με τους παρευρισκόμενους να συνοδεύουν με σιωπή και σεβασμό την Ευαγγελία Φραγκιαδάκη στην τελευταία της κατοικία. Η επιτήρηση δεν περιορίστηκε μόνο στον χώρο της εκκλησίας, αλλά και σε ακτίνα αρκετών μέτρων, με την Αστυνομία να επιδιώκει την πλήρη αποτροπή κάθε ενδεχόμενης πράξης αντιποίνων ή συγκρούσεων.
Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.
Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.
Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:
- Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
- Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.
Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



