20.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Υπό κατάληψη Γυμνάσια και Λύκεια στα Χανιά για τη στέγαση του Πειραματικού Λυκείου

Ημερομηνία:

Η πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων στα Χανιά, ξεκίνησε με καταλήψεις στα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης. Το θέμα της στέγασης του Πειραματικού Λυκείου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο μετατροπής του υπάρχοντος ΓΕΛ, έρχεται να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Έτσι, σήμερα υπό κατάληψη τελούν το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χανίων, το 5ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Χανίων, το 4ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Χανίων, το Μουσικό σχολείο, το Γυμνάσιο Σούδας, το ΕΠΑΛ Μουρνιών, το Γυμνάσιο Μουρνιών, το 2ο ΕΠΑΛ, το γυμνάσιο Κουνουπιδιανών

Οι γονείς γνωστοποιούν ότι προχώρησαν στην συγκεκριμένη απόφαση, αφού δεν υπήρξε  καμία επίσημη εξέλιξη και απάντηση από τους αρμόδιους φορείς για το θέμα της μετατροπής ενός υφιστάμενου λυκείου της πόλης σε Πειραματικό Λύκειο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμα ανοιχτά. Οι γονείς είναι απολύτως αντίθετοι με την ενδεχόμενη μετατροπή του 2ου ΓΕΛ  σε Πειραματικό Λύκειο.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετικό ψήφισμα οι Σύλλογοι Γονέων και η ΕΛΜΕ Χανίων  που έδωσαν στη δημοσιότητααν αφέρανε:

Σε συνέχεια των αντιδράσεων μας ως εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Χανίων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τρίτη 2/1/2024 στον χώρο του 1ου ΓΕΛ (στην ΑΒΕΑ)  με Συλλόγους Γονέων του Δήμου Χανίων,  ΕΛΜΕ, Ένωση Συλλόγων γονέων.

Η συμμετοχή ήταν καθολική, σύλλογοι γονέων από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από όλες τις περιοχές του Δήμου, εκπαιδευτικοί και φορείς, γονείς και μαθητές. Έλαμψαν διά της απουσίας τους οι καθ’όλα αρμόδιοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, για την μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Χανίων που αφορά την μετατροπή – κατάργηση κάποιου Γενικού Λυκείου και τη δημιουργία Πειραματικού Λυκείου στη θέση του.

Στη σύσκεψη τονίσθηκε για μια ακόμα φορά από ότι :

Θεωρούμε αδιανόητο τρία χρόνια μετά την ίδρυση του Πειραματικού Γυμνασίου, να μην υπάρχει μέριμνα και σχεδιασμός για τη στέγαση Πειραματικού Λυκείου και σήμερα, στο παρά πέντε, οι αρμόδιοι φορείς να προσπαθούν να καλύψουν τη δική τους ολιγωρία καταφεύγοντας στην εύκολη λύση, να καταργήσουν δηλαδή ένα υφιστάμενο λύκειο της πόλης, της αντίστοιχης γειτονιάς, προκειμένου να στεγάσουν το Πειραματικό Λύκειο, διαταράσσοντας συνολικά τη σχολική κοινότητα των Χανίων.

Και όλα αυτά ενώ θα έπρεπε να συζητάμε για το χτίσιμο νέων σχολείων καθώς ο συνωστισμός στα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου έχει φτάσει στο «δεν πάει άλλο».

Αναδείχθηκε λοιπόν για μια ακόμα φορά η έλλειψη σε σχολικές υποδομές του Δήμου Χανίων και η ανεπάρκεια οποιουδήποτε σχεδιασμού του Υπουργείου. Το δικαίωμα όλων των παιδιών για Δωρεάν και Δημόσια Παιδεία, με σχολεία που λειτουργούν απρόσκοπτα, με αίθουσες διδασκαλίας που δεν στοιβάζονται μαθητές, που δεν καταρρέουν στα κεφάλια μαθητών, που λειτουργούν με συνθήκες αξιοπρεπείς.

Δηλώνουμε όλοι ότι :

  • Δεν θα ανεχθούμε μετατροπή – κατάργηση κάποιου Γενικού Λυκείου και τη δημιουργία Πειραματικού Λυκείου στη θέση του.
  • Άμεση λύση στο μεγάλο ζήτημα της σχολικής στέγης για όλα τα παιδιά των Χανίων.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή της Εκκλησίας της Κρήτης προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να μην αναμειγνύεται

Η Ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης διά της Ιεράς Επαρχιακής...

AstraZeneca: Τι λένε οι ειδικοί για την απόσυρση του εμβολίου καθώς τα ερωτήματα πληθαίνουν

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca,...

Έντι Ράμα: Κοσμοσυρροή στο Κλειστό Γαλατσίου για την ομιλία του

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά...