14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Υπό κατάληψη και το Δημαρχείο Χανίων για τον Νίκο Ρωμανό – Τι λέει το κείμενο των αλληλέγγυων | Φωτός

Ημερομηνία:

Όπως στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο έτσι πλέον και στα Χανιά, το Δημαρχείο τελεί υπό κατάληψη σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αγώνα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τα στόρια έχουν κατέβει μερικώς και πάνω τους έχουν γραφτεί συνθήματα υπέρ του 21χρονου Νίκου Ρωμανού. Μας πληροφόρησαν ότι καθημερινά θα γίνεται συνέλευση όπου θα μπορεί να συμμετέχει ο καθένας που υποστηρίζει τον αγώνα του απεργού πείνας, ενώ η ώρα θα ανακοινώνεται μέσω ιστοσελίδων εναλλακτικής ενημέρωσης όπως το candiaalternative.info και athens.indymedia.org.

Η κατάληψη ξεκίνησε νωρίς το πρωί, περίπου στις 8 ενώ υπήρξαν και μικροεντάσεις από πολίτες που καταφθάνουν στο δημαρχείο για να συνειδητοποιήσουν ότι τελεί υπό κατάληψη. Πάντως, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Έξω από το χώρο του Δημαρχείου νεαροί μοιράζουν φυλλάδιο με την ανακοίνωση της κατάληψης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κατάληψη στο ΕΒΕΧ είχε λήξει με απόφαση της συνέλευσης από την Παρασκευή το βράδυ.

1η ανακοίνωση της κατάληψης του Δημαρχείου Χανίων

Την Δευτέρα 8/12 καταλάβαμε το Δημαρχείο Χανίων, σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Νίκο Ρωμανό, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10/11.

Ο Νίκος Ρωμανός θέτοντας την ίδια του τη ζωή σε κίνδυνο διεκδικεί μέσα από τη φυλακή εκπαιδευτικές άδειες αναζητώντας μία ανάσα ελευθερίας. Ο Νίκος βρίσκεται αιχμάλωτος στα χέρια του κράτους από το Φεβρουάριο του 2013 για τη διπλή απαλλοτρίωση τράπεζας και ταχυδρομείου στο Βελβεντό. Πρόκειται για μία δράση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του πολύμορφου πολιτικού αγώνα ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς εξουσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπεύθυνης γιατρού, η υγεία του Νίκου Ρωμανού βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, κινδυνεύοντας να εμφανίσει άμεσα και ανεξέλεγκτα σοβαρές επιπλοκές που θα επηρεάσουν την καρδιακή, εγκεφαλική και νεφρική του λειτουργία.

Σε αυτόν τον αγώνα του η δικαστική εξουσία απαντά με εντολή υποχρεωτικής σίτισης μεταθέτοντας την ευθύνη στους γιατρούς και προσπαθώντας να στερήσει στο Ν. Ρωμανό ακόμα και τν εκευθερία να αποφασίσει για το ίδιο του το σώμα. Από την πλευρά του ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο Ν. Ρωμανός μαε ανακοίνωσή του ζητά να μην υπάρξει καμία δίωξη εναντίον των γιατρών που τον περιθάλπουν.

Από τις 28/10 μέχρι τις 27/11 απεργία πείνας πραγματοποίησε και ο κρατούμενος για συμμετοχή στη 17 Ν Ηρακλής Κωστάρης, λόγω της διακοπής των εκπαιδευτικών αδειών των οποίων έκανε χρήση από το 2011.

Παράλληλα ως ένδειξη αλληλεγγύης μέσα στη φυλακή έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας οι πολιτικοί κρατούμενοι Μιχαηλίδης από τις 17/11, ηη υγεία του οποίου βρίσκεται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς και ο Μπουρζούκος και Πολίτης από τις 1/12.

Η βαρβαρότητα του κράτους και η κοινωνία της απάθειας και της αδράνειας κινδυνεύει άμεσα να χρεωθεί για πρώτη φορά με νεκρό από απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές. Η δικαστική εξουσία επιτίθεται αυτή τη φορά στο ίδιο το μέσο το οποίο επιλέγουν οι αγωνιστές για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, την απεργία πείνας.

Το ίδιο μέσο που χρησιμοποιούν αυτή την περίοδο οι Σύροι πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος διεκδικώντας ταξιδιωτικά έγγραφα, άσυλο, στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

"google ad"

Το ίδιο σύστημα που τα τελευταία χρόνια έχει καταστρέψει τόσες ζωές στην προσπάθειά του να δείξει πως δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, δεν διστάζει να καταστρέψει τη ζωή ενός ανθρώπου που μάχεται εναντίον του.

Ας μην αμφιβάλλει κανείς. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, μαζί και δίπλα με όσους εξεγείρονται.

Καταλήψεις, επιθέσεις, δράσεις αλληλεγγύης έχουν ξεκινήσει και θα συνεχίζονται με σκοπό την ικανοποίηση των αιτημάτων των έγκλειστων απεργών πείνας, για όσο χρειαστεί.

Στα Χανιά πραγματοποιούνται δράσεις αντιπληροφόρησης με καταλήψεις ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, πορείες αλληλεγγύης, κατυάληψη κτιρίου.

Αλληλεγγύη και δύναμη στον Νίκο Ρωμανό

Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους αναρχικούς απεργούς πείνας Μιχαηλίδη, Μπουρζούκο, Πολίτη

Ούτε βήμα πίσω, όλα για την ελευθερία

Αλληλέγγυοι / ες
Από το κατειλημμένο Δημαρχείο Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...