16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Υπό ομηρία οι καρκινοπαθείς της Κρήτης: Παλι εκτός λειτουργίας ο γραμμικός επιταχυντής του ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

Σε ζήτημα με οδυνηρές συνέπειες για τους καρκινοπαθείς της Κρήτης εξελίσσεται το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και καιρό με τον γραμμικό επιταχυντή του ΠΑΓΝΗ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές τους!

Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου έχει μείνει εδώ και 20 μέρες με εναν μόνο γραμμικό επιταχυντή, με τους ασθενείς να ανεβαίνουν έναν… Γολγοθά.

Μιλώντας στην «Κρήτη TV» και την εφημερίδα «Ν. Κρήτη» ο  κ. Γιώργος Φυγετάκης καταγγέλλει ότι, ενώ θα έπρεπε να έχει κάνει 17 ακτινοθεραπείες, έχει κάνει μόλις τις τρεις!

O ίδιος όπως λέει διανύει χιλιόμετρα για να φτάσει έως το ΠΑΓΝΗ και να κάνει τις ακτινοθεραπείες του. Απελπισμένος, ταλαιπωρημένος και φοβισμένος για το τι μπορεί να του συμβεί, λέει πως προβληματίζεται για την υγεία του καθώς θα έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει τις θεραπείες.

Όμως ο γραμμικός επιταχυντής στο ΠΑΓΝΗ έχει τεθεί και πάλι εκτός λειτουργίας, με τη δημόσια υγεία στην Κρήτη να καρκινοβατεί και τους καρκινοπαθείς να είναι υπό διωγμό.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα, όπως αναφέρει το neakriti.gr θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί από το νοσοκομείο από τις 31 Ιουλίου, οπότε και παρήλθε ο χρόνος ζωής του. Ωστόσο με διάφορα τεχνάσματα παρέμεινε, με παράταση κάποιων μηνών με μηχανική υποστήριξη, εξακολουθώντας όμως να ταλαιπωρεί τους καρκινοπαθείς, που περιμένουν στην ουρά για μια θέση στην ακτινοθεραπεία.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι το μόνο στην Κρήτη που διαθέτει 2 μηχανήματα ακτινοθεραπείας, εκ των οποίων το ένα εδώ και 20 ημέρες δε λειτουργεί. Πρόκειται για δύο μηχανήματα που δεν εξυπηρετούν μονάχα την Κρήτη, αλλά και κατοίκους από άλλα νησιά. Πρόκειται για μηχανήματα που θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί εδώ και μια δεκαετία, όπως ισχυρίζονται οι καρκινοπαθείς και ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ περιμένει ανταλλακτικό από το νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά και δωρεές από ανεξάρτητους φορείς, για να μην τιναχθεί στον αέρα η ακτινοθεραπεία στην Κρήτη και το νησί να μένει τελικά χωρίς… οξυγόνο για τους καρκινοπαθείς, αναφερει το σχετικό δημοσίευμα.

creteplus.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...