14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Φάιμαν: Άχρηστες οι προτάσεις μείωσης των κατώτατων συντάξεων στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Άχρηστες θεωρεί ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν τις προτάσεις για παραιτέρω μείωση των κατώτατων συντάξεων, τονίζοντας ότι σαφής στόχος της κυβέρνησής του είναι ο σεβασμός απέναντι στους ανθρώπους στην Ελλάδα και η κοινωνική ασφάλισή τους.

Σε ομιλία του στην Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής, όπου συζητήθηκε η ελληνική κρίση ο Φάιμαν είπε ότι «είναι κοινό μας καθήκον να αξιοποιήσουμε και την τελευταία στιγμή, ενώ θα πρέπει να κινηθούν και οι δύο πλευρές,  αρχικά η ελληνική κυβέρνηση, καταθέτοντας προτάσεις που να είναι αξιόπιστες και να δημιουργούν εμπιστοσύνη, και κατόπιν οι άλλες 18 χώρες της Ευρωζώνης για να λάβουν τις ανάλογες αποφάσεις.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους Αυστριακούς βουλευτές, στην περίπτωση που υπάρξει ένα αξιόπιστο και ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα δίνει ευκαιρίες, να ταχθούν στο πλευρό του ελληνικού λαού και να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαλείψει τα ελλείμματα που παρατηρούνται στο κράτος δικαίου, στην αποτελεσματικότητα των οικονομικών και φορολογικών υπηρεσιών, όπως επίσης και στην καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς, έστω και αν τα ελλείμματα αυτά δεν τα έχει προκαλέσει η ίδια.

Κατά την άποψή του, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει αξιόπιστα και κατανοητά, με ποιους νόμους και με ποιες διατάξεις θα επαναφέρει μία πορεία που θα είναι προβλέψιμη και σταθερή και θα δίνει τη δυνατότητα στους εταίρους να την εμπιστευτούν, προπάντων στους υπουργούς Οικονομικών και στους κυβερνητικούς υπευθύνους, οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Αυστριακός καγκελάριος περιέγραψε την κατάσταση για την Ελλάδα ως πολύ σοβαρή, σημειώνοντας ότι, ακόμη και για εκείνους που είναι πολύ αισιόδοξοι, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη Κυριακή αποτελεί την τελευταία δυνατότητα να ψηφίσουν μια χρηματοδότηση-γέφυρα και ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Τόνισε ότι ήταν λάθος της ελληνικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να μην αξιοποιήσει μέχρι τέλους τη δυνατότητα για την επίτευξη ενός συμβιβασμού για τη συνέχιση του προγράμματος.

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής κρίσης, ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε ότι αυτή προκλήθηκε από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις των χρηματαγορών και από τις μεγάλες ελλείψεις στο Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα η κρίση έχει φυσικά πλήξει, όχι εκείνους που έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία ή τα έχουν εξασφαλίσει με τους φορολογικούς τους συμβούλους, αλλά εκείνους που δεν μπορούν να αμυνθούν, δηλαδή τους φτωχότερους, τους πλέον αδύναμους, τους ανέργους, τους ανειδίκευτους, εκείνους που δεν έχουν τις ευκαιρίες.

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...

Σουδιανός δρόμος: Από αψίδα του θριάμβου σε νεκροταφείο δέντρων | Φωτός

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε φωτογραφίες από την κατάντια στον...

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση με 159 «όχι»

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί...