12.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Φάμελλος: Εντολέας της μήνυσης της Ομάδας Αλήθειας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Ημερομηνία:

«Σκάνδαλο δημοκρατίας» χαρακτήρισε την υπόθεση της «Ομάδας Αλήθειας» ο Σωκράτης Φάμελλος και σχολιάζοντας την προαναγγελία μήνυσης σε βάρος του για την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, είπε ότι είναι «πρωτοφανές και απαράδεκτο».

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως «εντολέας της μήνυσης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός» και τόνισε πως δημοσιεύματα αποκαλύπτουν πως υπάρχει ένας μηχανισμός προπαγάνδας και δολοφονίας χαρακτήρων από μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία λειτουργεί προς όφελος της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε παρέμβει ο εισαγγελέας και σε άλλη χώρα θα είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση», είπε για να συμπληρώσει πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταματήσουν να αναζητούν την αλήθεια όσα δικονομικά και επικοινωνιακά τρικ –όπως είπε- υλοποιήσουν. Προανήγγειλε δε, την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό με θέμα την «Ομάδα Αλήθειας», λέγοντας ότι «μπροστά από ένα ακόμη σκάνδαλο ενός πρωθυπουργού που έχει αλλεργία στον έλεγχο, στην κριτική και στην ίδια τη δημοκρατία».

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του θα επιδιώξει να υπάρξει διευρυμένος έλεγχος στην προανακριτική επιτροπή που θα συγκροτηθεί. «Ναι στον διευρυμένο έλεγχο όχι στο κουκούλωμα και όχι στην ταπείνωση του κατηγορητηρίου για να δούμε την ευθύνη όλων των μελών της κυβέρνησης», ανέφερε.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Ευχαριστήριο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου για τη στήριξη στις κινητοποιήσεις

Σε μια δημόσια παρέμβαση με σαφές πολιτικό και κοινωνικό...