Με αγανάκτηση κάτοικοι της παλιάς πόλης έστειλαν χθες μηνύματα στην εφημερίδα μας.
Γράφει ένας χαρακτηριστικά:
“Ωραία φάμπρικα μας άνοιξε ο Δήμαρχος…”.
Όπως μας κατήγγειλαν, για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά στην οδό Μουσούρων, κατάστημα έκανε συναυλία με κρητικά με φουλ την ένταση του ήχου.
Το τελευταίο μήνυμα το λάβαμε στην εφημερίδα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και η μουσική φαίνεται να συνεχιζόταν παρά του ότι μετά τις 11 το βράδυ είναι ώρες κοινής ησυχίας.
Προφανώς, η άδεια δόθηκε από τον Δήμο.
Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα, σε συναυλιακό χώρο κρητικής μουσικής είχε μετατραπεί η Πλατεία της Μητρόπολης Χανίων!
Είναι πάντως αξιοσημείωτο, με δήμαρχο έναν άνθρωπο που εκλέχθηκε δίνοντας υπόσχεση ότι θα προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών, να βλέπουμε τέτοια αποχαλίνωση σε κάθε επίπεδο.
Η παλιά πόλη, κ. Βάμβουκα, δεν είναι συναυλιακός χώρος.
Πραγματικά κρίμα…
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.