26.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Φίλιπ Λε Κλερκ στη σύσκεψη για το προσφυγικό: Ακολουθήστε το παράδειγμα της Λιβαδειάς – Κονδύλια της Ύπατης Αρμοστείας από τον Ιανουάριο του 2017

Ημερομηνία:

Υψηλή εκπροσώπηση, σε επίπεδο Ύπατης Αρμοστείας, αλλά χωρίς τον αρμόδιο Υπουργό, Γιάννη Μουζάλα – Εξασφαλισμένα τα κονδύλια για το 2017.

Τη διαβεβαίωση του επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα Φίλιπ Λε Κλέρκ ότι το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας για την Κρήτη θα ξεκινήσει εντός του 2017 και όχι νωρίτερα, απέσπασαν οι δήμαρχοι της Κρήτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΕΔ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λότζια.

Στη σύσκεψη στη Λότζια στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον για το προσφυγικό, καθώς αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της επικείμενης εγκατάστασης προσφύγων στην Κρήτη.

Όπως είναι από χθες γνωστό, στη σύσκεψη συμμετέχει και ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λε Κλερκ, ο οποίος ήρθε στην Κρήτη για αυτό τον σκοπό.

Στη σύσκεψη δεν δίνει το ‘παρών’ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, που στέλνει εκπρόσωπο του.

Εκεί βρίσκονται:

-Φελιπ Λε Κλερκ, υπεύθυνος του γραφείου Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

-Ανθή Καραγγελή Διευθύντρια υπηρεσίας υποδοχής ΥΠΕΣ

-Γιώργος Τσαρμπόπουλος υπεύθυνος των σχέσεων με τις αρχές από την Ύπατη Αρμοστεία και

– Ελισσάβετ Ναζλή υπεύθυνη τομέα διαχείρισης προγραμμάτων Ύπατης Αρμοστείας.

Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας μεταξύ άλλων τόνισε ότι το ιδανικότερο θα ήταν οι πρόσφυγες που θα αρχίσουν να έρχονται από τον Νοέμβριο στο νησί, να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχειακά καταλύματα και όχι σε σπίτια.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα μπορούν να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες των εμπλεκόμενων δήμων, ώστε να βρεθούν οι χώροι, αλλά πριν τον Ιανουάριο του 2017 δε μπορεί να διατεθεί κανένα κονδύλι για την Κρήτη.

“Το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας θα αρχίσει για την Κρήτη, μεσα στο 2017. Ειναι σημαντική η ειρηνική συνύπαρξη των προσφύγων με τον ντόπιο πληθυσμό και θα πάρει χρόνο”, είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί πάντως, όπως ειπώθηκε, να γίνει η προετοιμασία, το επόμενο διάστημα, ώστε να βρεθούν τα διαμερίσματα, να ελεγχθούν και να έλθουν οι άνθρωποι στην Κρήτη, όπως έγινε με το δήμο Λειβάδιάς που είχε συγκεκριμένη πρόταση με 55 διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Λεκρερκ, η Ύπατη Αρμοστεία φιλοξενεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας 13.434 άτομα από τα οποια:

-7700 σε διαμερίσματα
-3600 σε ξενοδοχεία
-400 σε ανάδοχες οικογένειες και
-600 σε ξενώνες ανηλίκων

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντιχάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευρυπιδης Κουκιαδακης, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος Κώστας Λαγουδάκης και βεβαίως οι δήμαρχοι της Κρήτης.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων: “Λόγος και εικόνα για τη Μάχη της Κρήτης”

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων...

Επιτυχημένη η πορεία του ΑΟ Κουμπέ

Ο Χρήστος Τσοντάκης εκ μέρους του ΑΟ ΚΟΥΜΠΕ έστειλε...