24.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Φαινόμενα της Βραζιλίας δρομολογούνται και για εδώ !

Ημερομηνία:

Του Αντώνη Χαρχαλάκη.

Διαβάζω από δημοσίευμα σε έντυπο: «…η λεγόμενη «αριστερή» διαχείριση του καπιταλισμού, αποτελεί όχι προάγγελο του Σοσιαλισμού, όπως διατείνονται οπορτουνιστές και σοσιαλδημοκράτες, αλλά δρόμο που οδηγεί  στην διάψευση, την απογοήτευση, την αποστράτευση, ακόμα και στην αντιδραστικοποίηση λαϊκών μαζών» !!Κι έτσι καλά μου παιδιά και εσείς ενήλικες που δεν αποχτήσατε ποτέ στέρεες ιδεολογικής βάσεις, δηλαδή όλοι εσείς που δίνετε τα υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, σας εύχομαι (προώρως) καλή ξεκούραση !! Μιζεριάσατε για χρόνια – ουσιαστικά σαν ξένα σώματα στο ΚΚΕ ή στην αναμονή για «Σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο» – και σίγουρα μετά από ένα διάστημα διαχείρισης του καπιταλισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάτε σπίτι σας ! Οπότε η παραπάνω ευχή  μου θα σας ταιριάζει απόλυτα ! Αν βέβαια, κάποιο από σας, δεν πυκνώσουν τις γραμμές της «Χρυσής Αυγής» όπως δείξανε οι δημοσκοπήσεις… Γιατί κατά την παροιμία «όποιος πνίγεται και τα μαλλιά του πιάνει»… Στην περίπτωση που κάνετε το βήμα προς το γκρεμό – τη «Χρυσή Αυγή» ήθελα να πω πιαστείτε αν όχι από τα μαλλιά σας, τουλάχιστον από τα λόγια των Χρυσαυγιτών, ενάντια στους μετανάστες, ενάντια στους κομμουνιστές και ενάντια σε καθέναν και καθετί που χαλάει την ελληνοχριστιανική τους μόστρα ! Αν θεωρείτε κάποιο πως σας κακολογούν κάνετε λάθος, γιατί οι χαρακτηρισμοί «οπορτουνιστές» και «σοσιαλδημοκράτες» δεν είναι δικό μου εφεύρημα. Είναι πολιτικές διαστροφικές μέθοδοι, που οδήγησαν την Ευρώπη του Μεσοπολέμου σε κρίσεις, αναθεωρήσεις, ακόμα και πολυαίμακτους πολέμους ! Κι αν πιστεύετε πως ο καπιταλισμός θα βάλει τα πολιτικά σας ινδάλματα να τον διαχειριστούν  και να … διασπαθίσουν το έχει του, δίνοντας παροχές σ’ αυτούς που το συγκέντρωσαν, είστε βαθιά νυχτωμένοι ! Και εννοώ εσάς που χάψατε το παραμύθι κι όχι αυτούς που σας το σερβίρουν… Όσοι το πιστέψουν πράγματι τους δίνω το χαρακτηρισμό των πολιτικά απαίδευτων ! Που κι αυτοί κι εσείς οπορτουνιστές και σοσιαλδημοκράτες, τανύζεστε και ενώνετε τις δυνάμεις σας για να σπρώξετε (προς χάριν και αυτών που περιμένουν να διαχειριστείτε τα νιτερέσα τους ) μονίμως ει δυνατόν, στη γωνία: Το ΚΚΕ !! Ναι αυτό κάνετε, σαΐνια του «σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο» !

Στην Ελλάδα ζούμε και την πολιτική της ιστορία την έχουμε φάει με το κουτάλι !! Σας διαβεβαιώ όμως, πως το «Νιφτείτε κι αποφάγαμε» θα γίνει πράξη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την νίκη του οπορτουνισμού, και της σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή αυτής της δύναμης που οι δημοσκοπήσεις της δίνουν… διαχειρίσιμα ποσοστά !!! Δηλαδή σε ελάχιστο διάστημα από τα νικητήρια για το… θρίαμβο της Νίκης σας… και τους πανηγυρισμούς…

Έτσι περίπου συνέβη και στην Βραζιλία, που εσχάτως συγκλονίζεται από λαϊκή εξέγερση. Ακόμα και «κομμουνιστές» (όπως οι πρώτοι συνασπιστές εδώ) συμπτύξανε τις δυνάμεις του Βραζιλιάνικου ρεβιζιονισμού και ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της τεράστιας αυτής χώρας, μιας από τις πρώτες στην παγκόσμια καπιταλιστική ανάπτυξη !! Όμως από μια… λεπτομέρεια (την ανατίμηση των εισιτηρίων) φάνηκε πως είναι πέρα για πέρα αληθινή η παροιμία μας: «Όπου κι αν πάει η αλεπού, τον κώλο της τονε κρατά» ! Να πω, ότι δεν ταιριάζει αυτή η παροιμία, στις μελλοντικές πολιτικές μας εξελίξεις; Ο χρόνος θα δείξει, όταν η «ελληνική αριστερά», αλά Ευρώπη, θα κληθεί δια της ψήφου σας αγαπητοί μου, να διαχωριστεί τον ελληνικό καπιταλισμό ! Κάτι στο οποίο πιστεύω θα πλειοδοτήσουν και οι ελληναράδες της «Χρυσής Αυγής».

Να πω ότι «τα αντίθετα έλκονται»; Κάποιες φορές η απορία δεν συνιστά ύβρη…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ