12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Φαντάζεστε η Ελλάδα όπως η Ουκρανία να είχε κηρύξει τον πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας persona non grata;

Ημερομηνία:

Ο Τσίπρας είπε ένα “go back κ. Μέρκελ” και φάγαμε άλλα 4 χρόνια βαθιάς λιτότητας και εξαθλίωσης. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι της Ελλάδας έφυγαν από τη χώρα μετανάστες και παρά την παράλογη και εκδικητική λιτοτητα που επιβλήθηκε απο τους “σύμμαχους”, παρα το “πικρο φάρμακο” κατά Μέρκελ που ήπιαμε, τα πραγματα δεν βελτιώθηκαν.

Και τώρα βλέπουμε όλες τις ίδιες χώρες που επέμεναν στην επιβολη των σκληρών μέτρων ενάντια στον ελληνικό λαό να δίνουν την απόλυτη στήριξή τους στην Ουκρανία. Στην Ουκρανία που δεν είναι μέλος της Ε.Ε., ούτε του ΝΑΤΟ και για την οποία οι λαοί της Ευρώπης – για τα λάθη των κυβερνήσεων της Ουκρανίας  που οδήγησαν στον πόλεμο – θα πρέπει να πληρώσουν όλο το κόστος, δίχως ποτέ να ρωτηθούν. Δίνουν όπλα, βάζουν κυρώσεις και νέες κυρώσεις και άλλες κυρώσεις αδιαφορώντας για το κόστος που έχουν στους λαούς.

Καλούν τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας να μιλά στα κοινοβούλιά τους και σηκώνονται όρθιοι να τον χειροκροτήσουν. Άραγε, γιατί ποτέ δεν δείξανε την ίδια αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό; Γιατί δεν κάλεσαν ποτέ τον Τσίπρα ή τον Σαμαρά να μιλήσει στα κοινοβούλιά τους για τις καταστρεπτικές συνέπειες του οικονομικού πολέμου που μας είχαν κηρύξει;

Και πριν λίγες ημέρες ο Ζελένσκι αποκάλεσε τον Στάινμάιερ, τον πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας, “persona non grata”. Και η Γερμανία σιώπησε…

Η ίδια Γερμανία που μας κουνούσε το δάκτυλο, που οδήγησε στην αυτοκτονια χιλιάδες Έλληνες λόγω της επιβολής των μέτρων λιτότητας, τώρα σιωπά.

Φαντάζεστε αν είχαμε κηρύξει εμείς τον Προεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας “persona non grata” τι αντιδράσεις θα είχαν υπάρξει;

Όχι, δε ζητούμε από τη Γερμανία να πράξει οπως επραξε με την Ελλάδα.

Όμως δε μπορούμε παρά να επισημάνουμε το βαθύ αίσθημα αδικίας που υπάρχει στον ελληνικό λαό για την φρικτη μεταχείριση που έτυχε απο συμμαχικές χώρες τη στιγμή που μία χώρα που δεν ανηκει στη συμμαχία δέχεται τέτοια στήριξη και αλληλεγγυη και οι ηγέτες της Ευρωπης δείχνουν τέτοια κατανόηση.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...