19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Φεγγάρι στη ρόδα επεισόδιο 8 – Παραμύθια της Χαλιμάς – Αυτή την Κυριακή στις 9 στην Πλ. Αγοράς

Ημερομηνία:

Πιστό στο ραντεβού του κάθε πανσέληνο του Μαΐου, το φεγγάρι στη ρόδα για 8η χρονιά θα είναι εκεί, την Κυριακή 3/5 στις 20:59 στην πλ.αγοράς.

Οι ποδηΛάτρεις σας προσκαλούν και φέτος στο απόλυτο ποδηλατικό παιχνίδι πόλης, διοργανωμένο για άλλη μία φορά, χωρίς υποστηρικτές και χορηγούς, παρά μόνο εθελοντές και δωρεές.

Λαδώστε τα ποδήλατά σας, ντυθείτε όπως αρμόζει και πάρτε μέρος στο ποδηλατικό παιχνίδι που όλοι περιμένουν κάθε χρόνο και λαμβάνει χώρα στη παλιά πόλη των Χανίων. Να είστε εκεί.

είναι το φεγγάρι στη ρόδα;

1.τοπική ρήση για την πανσέληνο

2.παιχνίδι πόλης με ποδήλατο

3.ταινία μικρού μήκους

πότε πού;

στις 3 Μαΐου ’15,

αγορά, χανιά, 20:59μμ

ποιοί παίζουν;

ο καθένας που μπορεί να ποδηλατεί.

βασικός κανόνας παιχνιδιού:

κυνηγάς δασκάλους, παίρνεις γράμματα, συμπληρώνεις τη φράση, και όπου χρειαστεί περνάς δοκιμασίες, βγάζεις τον ηθοποιό σταρ που κρύβεις μέσα σου.

"google ad"

Ετοιμάσου για το 8ο φεγγάρι στη ρόδα.

Παραμύθια της Χαλιμάς, εσύ θα παραμυθιαστείς;.

η διαδικασία

όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στην αφετηρία (πλατεία Aγοράς), και το παιχνίδι ξεκινά. Οι Δάσκαλοι φεύγουν πρώτοι, τους δίνονται 10’ λεπτά να “εξαφανιστούν” μες στην πόλη. Αμέσως μετά έρχεται η σειρά σου, και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες ξεκινάς την φεγγαροποδηλατάδα/ κυνηγητό. Κυνηγάς τους διασκορπισμένους δάσκαλους με σκοπό να τους πάρεις τα γράμματα! Και το φεγγάρι μέσα σ΄ όλα στρογγυλό και φωτεινό, Μιλάει. Έχε μαζί σου ραδιοφωνάκι (πχ από κινητό τηλ.), συντονίσου στους 89,6 ή 91,5 ή 96,2 ή 101,5 ή 106,5 FM και θα καταλάβεις.

κάνεις ό,τι καλύτερο προκειμένου στο πέρασμα δύο ωρών να έχεις σχηματισμένη έστω και μια ζητούμενη φράση, ώστε να διεκδικήσεις τα έπαθλα.

όπως και πέρσι…

-παίζεις μόνος σου αλλά μέσα σε μία από τις 4 μεγάλες χρωματο-ομάδες
(κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, μπλε).
-κερδίζει η ομάδα με τις περισσότερες φράσεις στην κάλπη στην κάλπη της ομάδας σου!
– όσες πιο πολλές φορές σχηματίσεις την φράση τόσο βοηθάς την χρωματο-ομάδα σου
– άκου το ράδιο για έξτρα βοήθεια
– να συμμετέχεις στα δρώμενα αυτά θα σε αξιολογήσουν ως «ηθοποιάρα» για την χρυσή ρόδα (Α’ γυναικείου και Α’ ανδρικού ρόλου) με τα ανάλογα έπαθλα.

Φέτος παίρνεις extra bonus αν φοράς κράνος και έχεις φώτα.

Φέτος…

Έχουμε τα παραμύθια της Χαλιμάς.

Έχε μαζί σου φωτογραφική μηχανή ή κινητό με κάμερα (θα μάθεις γιατί στην εγγραφή). Με την εγγραφή σου στο παιχνίδι, διάβασε προσεχτικά την αποκωδικοποίηση για τα Παραμύθια της Χαλιμάς, για το φετινό δηλ. σενάριο του παιχνιδιού. Μετά το 1ο Φεγγάρι (2007), την άλωση των Πύργων (2009), το παζλ του Κόκκινου Υμένα (2010), το Post Office (2011), τον Πόλεμο των Άστρων (2012), το Κάντε όλοι στη Μπάντα (2013), και τα Ψηφιδωτά Ποδήλατα (2014) Οι Ποδηλάτρεις μας λένε παραμύθια της Χαλιμάς για να μην παραμυθιαζόμαστε τόσο εύκολα…χμμ… Μπέρδεμα;

Έλα και όλα θα ξεμπερδέψουν- Το μήνυμα θα φτάσει μέχρι το Φεγγάρι να το ακούσει ο γιάννης…

Αγαπητοί συν-τροχοι, σας ευχαριστούμε που θα έρθετε και φέτος και θα μοιραστούμε μαζί την πανσέληνο του Μάη. Το φεγγάρι στη ρόδα δεν είναι απλά ένα ποδηλατικό παιχνίδι. Είναι και ένας τρόπος διεκδίκησης καλύτερης ζωής στην πόλη, μέσα από το παιχνίδι και μια δικαίωση των δράσεων που γίνονται από τους ΠοδηΛάτρεις κατά τη διάρκεια του χρόνου, που θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας στο τέλος και την επιβεβαιώνετε με την συμμετοχή σας.
Σας περιμένουμε, όλη η πόλη θα ποδηλατεί κάτω από το φεγγάρι, θα σεληνιάζεται ακούγοντας τα παραμύθια της χαλιμάς. Εμείς δεν παραμυθιαζόμαστε. Εσείς?
Να είσαστε εκεί. Στο απόλυτο ποδηλατικό παιχνίδι πόλης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπες δες:
podilatreis.gr , facebook group: ποδηλάτρεις
Μεγάλη παράκληση, οι οδηγοί των αυτοκινήτων να αποφύγουν την παλιά πόλη στις 3/5 από τις 10 έως τις 12 το βράδυ.

Με εκτίμηση Ποδηλάτρεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...