15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΓΗ:Προ Φεστιβαλική εκδήλωση στην Παλαιόχωρα την Πέμπτη

Ημερομηνία:

Πέμπτη 30/7 στις 20:00,στην προβλήτα της Παλαιόχωρας

ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ

Πες ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά

Το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας ξεκινάει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα για 41η χρόνια.To 41o Φεστιβάλ είναι ενταγμένο στον εορτασμό 100 χρόνων του Κόμματος και 50 χρόνων της ΚΝΕ και είναι αφιερωμένο στους τιμημένους νεκρούς του αγώνα, στις θυσίες, την αντοχή του ΚΚΕ, για το δίκιο, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης. Τα μέλη, οι φίλοι της ΚΝΕ προετοιμάζουν χωρίς χορηγούς, με όρεξη και μεράκι όπως κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Μέσα από αυτές θέλουμε να αναδείξουμε τους «δύο διαφορετικούς κόσμους» που βρίσκονταν, βρίσκονται και θα βρίσκονται διαρκώς σε σύγκρουση. Από τη μία ο κόσμος των εκμεταλλευτών, της φτώχειας ,της ανεργίας, των μνημονίων, των κομμάτων που παρουσιάζουν την υποταγή στην ΕΕ σαν μονόδρομο, που προβάλλουν την «μαστούρα» σαν ελευθερία. Από την άλλη ο «κόσμος» της εργατικής τάξης ,του εργαζόμενου λαού, που με τη συλλογική προσπάθεια ,το μυαλό, τα χέρια και τους κόπους της παράγει τα πάντα, πλουτίζει και ομορφαίνει τον κόσμο.

Στις εποχές που ζούμε είναι αναγκαίο όσο ποτέ η νεολαία να βγάλει συμπεράσματα, να πάρει την ζωή στα χέρια της ,να πει όχι στον ατομικό δρόμο της υποταγής, να επιλέξει το δρόμο της οργάνωσης, της ταξικής αλληλεγγύης, του αγώνα ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Να παλέψει για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά, για μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στα Χανιά το Φεστιβάλ συνεχίζεται φέτος στην Παλαιόχωρα. Καλούμε την νεολαία της περιοχής να έρθει να διασκεδάσει, να συμμετέχει στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, να προβληματιστεί με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση αποτελεσμάτων ερωτηματολογίων με θέμα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις»
  • Κεντρική ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ
  • Κρητικό γλέντι με τον Κ.Παχάκη και την παρέα του-Παραδοσιακοί χοροί

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Στο χώρο θα λειτουργεί ταβέρνα, βιβλιοπωλείο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ