18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Φεστιβάλ Undertow: Σε χώρο τέχνης μετατράπηκε για μια βραδιά η Δημοτική Αγορά | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Με έμφαση στην ανατροπή και στον πειραματισμό μέσα απο τη μουσική και το performance και με μεγάλη συμμετοχή πολιτών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ Undertow.

Εχοντας σαν άξονα την Δημοτική αγορά των Χανίων, έδωσε βήμα σε καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τα έργα τους, κάποιοι απο αυτούς για πρώτη φορά, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Για πάνω απο ενα αιώνα η κεντρική αγορά των Χανίων εκτός απο τον εμπορικό της χαρακτήρα, αποτελεί επίσης κέντρο πολιτισμού.

DSCF2617
Από τη συσκευή “voice therapy”

Ειναι ενας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται στο χρόνο και προσαρμόζεται στις συνθήκες του σήμερα, αποτελώντας πάντα σημείο αναφοράς και σύνδεσης της Χανιώτικης κοινωνίας.

DSCF2630
Από το μηχάνημα “συνακρόασης”

Στο πλαίσιο αυτό το φεστιβάλ Undertow ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος στα Χανιά.

Aπό την παράσταση "crossteps / butoh dance" με τη Μαρία Μαλαξιανάκη
Aπό την παράσταση “crossteps / butoh dance” με τη Μαρία Μαλαξιανάκη
Aπό την παράσταση "crossteps / butoh dance" με τη Μαρία Μαλαξιανάκη
Aπό την παράσταση “crossteps / butoh dance” με τη Μαρία Μαλαξιανάκη
Aπό την παράσταση "crossteps / butoh dance" με τη Μαρία Μαλαξιανάκη
Aπό την παράσταση “crossteps / butoh dance” με τη Μαρία Μαλαξιανάκη

Στο χώρο, πέρα από τους καλλιτέχνες, υπήρχαν και installations όπως μια συσκευή “voice therapy” αλλά και μηχάνημα συνακρόασης, τα οποία τράβηξαν την προσοχή του κοινού και προξένησαν μεγάλη εντύπωση.

Συμμετείχαν: Venus Volcanism & In Atlas, Στέλιος Μανουσάκης, Μιχάλης Παρασκάκης, Δημήτρης Σιδερής, Γιώργος Σκρέτης, omni4m, Γιώργος Χρηστάκης, Αλίκη Χιωτάκη, Χριστίνα Φοίτου, Ευδοξία Σταφυλαράκη, Μαρία Μέντεζ, Ελια Βεργανελάκη, Ιώ Ασηθιανάκη, Μαρία Μαλαξιανάκη.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρδη-μαμούθ και τζίρος 100 δισ. για 15 εισηγμένες εταιρίες και σούπερ μάρκετ

Τζίρος και κέρδη-μαμούθ αποτυπώνονται στους ισολογισμούς των 17 μεγαλύτερων...