19.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Φιλόζωοι: Στη φωτιά στο Ελ. Βενιζέλος μπορεί να μην πέθαναν άνθρωποι, αλλά πέθαναν δεκάδες ζώα κ. Υπουργέ

Ημερομηνία:

Με ανοιχτή επιστολή προς τη νέα Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αναφέρεται στην πυρκαγιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως αναφέρεται στην επιστολή:

Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε κανένα ανθρώπινο θύμα αλλά δυστύχημα  το  ότι  βρήκαν τραγικό θάνατο είτε απο ασφυξία είτε απο τη φωτιά  πολλές δεκάδες   ζώα , τα οποία βρίσκονταν μέσα στα φορτηγά  εμπόρευμα δυστυχώς για τα pet-shops.

Στην επιστολή ζητείται η λήψη μέτρων για τις συνθήκες που μεταφέρονται καθημερινά εκατοντάδες ζώα που προορίζονται για τις βιτρίνες των pet shop.

Πιο αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμη  κα Υπουργέ,

Κατ αρχήν να σας ευχηθούμε καλή δύναμη επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας.

Θέλουμε να πιστεύουμε , ότι δεν θα βαδίσετε στα χνάρια του προκατόχου  σας , που υπήρξε μακράν ο χειρότερος υπουργός για τα ζώα γενικά των τελευταίων αρκετών χρόνων  .

Αυτές τις ημέρες η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο επιβατηγό , οχηματαγωγό πλοίο  Ελ. Βενιζέλος.

Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε κανένα ανθρώπινο θύμα αλλά δυστύχημα  το  ότι  βρήκαν τραγικό θάνατο είτε απο ασφυξία είτε απο τη φωτιά  πολλές δεκάδες   ζώα , τα οποία βρίσκονταν μέσα στα φορτηγά  εμπόρευμα δυστυχώς για τα pet-shops.

Κυρία Υπουργέ ,

Κάθε μέρα διακινούνται παράνομα τις περισσότερες φορές , χωρίς έγγραφα ,ανεμβολίαστα , άρρωστα ,   χωρίς ηλεκτρονική σήμανση , μέσα σε άθλιες συνθήκες  τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και απο το εξωτερικό προς την Ελλάδα εκατοντάδες τέτοια ζώα , κουτάβια , γατάκια , κουνελάκια κυρίως αλλά και άγρια εξωτικά ζώα , πολλά απο τα οποία δεν φθάνουν στον προορισμό τους γιατί  πεθαίνουν απο τις κακουχίες .

Δυστυχώς η Κυβέρνησή σας όλο αυτό το διάστημα αναλώθηκε να κυνηγά με λύσσα τους χιλιαδες εθελοντές πολίτες , που ασχολούνται με αυταπάρνηση με την προστασία των ζώων ψάχνοντας  για εμπόρους εκεί που δεν υπάρχουν  αφήνοντας τους χιλιαδες παράνομους εμπόρους  να οργιάζουν ανενόχλητοι .

Μήπως ήλθε η ώρα να ασχοληθείτε με το θέμα αυτό που αποτελεί μια συνεχή , χρόνια ανοιχτή πληγή για χιλιάδες ζώα;

Μήπως έφθασε το πλήρωμα του χρόνου να πατάξετε τους πραγματικούς χιλιαδες εμπόρους ζώων συντροφιάς που δρουν στην χώρα μας ;

"google ad"

Μήπως ο θάνατος τόσων ζώων στο Ελ. Βενιζέλος πρέπει να σας  ευαισθητοποιήσει  και να σας προβληματίσει για το πως , απο που , με τι έγγραφα , σε ποιες συνθήκες μεταφέρονται καθημερινά εκατοντάδες δύστυχα ζώα , εμπόρευμα για τις βιτρίνες των pet shops και όχι μόνο ;

Μήπως πρέπει να σας προβληματίσει το γεγονός , ότι μολονότι   στην Ελλάδα ισχύει ο ΕΚ 1/2005 για την μεταφορά ζώντων ζώων ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι παντελώς ανίκανες  να ελέγξουν αν εφαρμόζεται αυτός στην πράξη;

Το δεύτερο θέμα που αναδεικνύει το συμβάν αυτό  είναι ο τρόπος μεταφοράς των ιδιόκτητων κατοικιδίων γενικότερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , κλεισμένα μέσα σε κλουβιά , μακρυά απο τον κηδεμόνα τους , εκτεθειμένα σε πολλούς και απρόβλεπτους κινδύνους , που μπορούν να τους κοστίσουν ακόμη και την ζωή τους  , όπως συνέβη και τώρα .

Το υπουργείο οφείλει να προστατέψει επιτέλους την ευζωία των ζώων συντροφιάς αλλάζοντας εξ ολοκλήρου το άρθρο 10 του ν. 4039/2012, επιβάλλοντας, ανεξαρτήτως μεγέθους την μεταφορά συνοδευόμενων ζώων συντροφιάς μαζί με τον ιδιοκτήτη τους και όχι σε απόσταση από αυτόν σε εντελώς ακατάλληλος χώρους όπως, αποσκευές ,  κλουβιά κλπ.χωρίς ταυτόχρονα  να κινδυνεύει η δημόσια υγεία .

Η Ομοσπονδία μας είναι στην διάθεσή σας να σας συνδράμει  με τις γνώσεις της , τις προτάσεις της , την εμπειρία της και την ανιδιοτελή αγάπη  των μελών της  για τα ζώα  πάνω στο άθλιο καθημερινό αυτό φαινόμενο της  διακίνησης χιλιάδων ζώων συντροφιάς που παράνομα εκτρέφονται στην Ελλάδα  και που επίσης παράνομα εισάγονται απο τα διάφορα puppy mills-εκτροφεία  της Ευρώπης καθώς και στο θέμα της μεταφοράς αυτών στα Μ.Μ.Μ.

Εκεί αναζητήστε την παρανομία , αν ως κτηνίατρος , θέλετε να προστατέψετε αυτά τα ζώα , θύματα ενός κυκλώματος που ανενόχλητο λειτουργεί στη χώρα μας .

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...