15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Φλαμπουράρης για την εκποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων: Πετύχαμε τις αλλαγές που θέλαμε και προχωράμε – Έντονη αντίδραση ΝΔ

Ημερομηνία:

Εντός 15 ημερών και πριν από το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, εκ μέρους της διυπουργικής επιτροπής Επενδύσεων και Ανάπτυξης

Ακόμη ανέφερε ότι το Δημόσιο θα εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ και πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες είναι «επίπονες και περίπλοκες λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014».

Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, «η κυβέρνηση κατέβαλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό,τι αφορά τους όρους για τους εργαζομένους, τις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, τις ιατρικές υπηρεσίες, τη φύλαξη αλλά και την παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο».

«Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Έντονη αντίδραση ΝΔ

Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «εκείνο που ξεχνάει είναι ότι τα 2 χρόνια καθυστερήσεων στοίχισαν στα έσοδα του Δημοσίου, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως ξεχνούν, επίσης, τι έλεγαν τότε «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί τους, που υπογράφουν την παραχώρηση».

«Του θυμίζουμε, λοιπόν, ότι:

– Ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι «τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει. Και τον σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει. Και τα αεροδρόμια κανείς δεν θα τα πάρει» (15 Μαρτίου 2015, Real News).
– Ο κ. Τσίπρας διακήρυσσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων» (23 Ιανουαρίου 2015, Ηράκλειο Κρήτης).
– Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωνε ότι «η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας» (25 Νοεμβρίου 2014)».

Η ΝΔ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην κυβέρνηση κάνουν σήμερα εκείνα που κατήγγελλαν χθες, με τεράστιες καθυστερήσεις, όμως, που κοστίζουν πολύ βαριά στην οικονομία και την κοινωνία. «Οι ιδεοληψίες, οι εμμονές και το θέατρο που παίζουν πληρώνονται ακριβά από όλους τους Έλληνες», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Παρότι δεν συνάδει με τα πολιτικά ήθη η συμπεριφορά της ΝΔ, παραμένω ψύχραιμος και όχι «υπερήφανος», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, απαντά ο υπουργός Επικρατείας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Και σημειώνει: «Ευτυχώς βελτιώσαμε τις απίθανες και χαριστικές συμβάσεις που η κυβέρνησή σας είχε υπογράψει και με «υπερηφάνεια» ακόμη υποστηρίζει».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...