21.8 C
Chania
Thursday, October 10, 2024

Φλογητά Χαλκιδικής: Ένταση από την απομάκρυνση “μόνιμων” ομπρελών κατοίκων από τον δήμο

Ημερομηνία:

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει πλέον στη Χαλκιδική το θέμα με τις “κλειδωμένες” ομπρέλες και ξαπλώστρες που ιδιώτες εγκαθιστούν μόνιμα στις παραλίες και συνεργεία των δήμων αναγκάζονται να τις απομακρύνουν από τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στα Φλογητά, προκλήθηκε ένταση, στην έφοδο του δήμου το πρωί της Πέμπτης (10/08) και συγκεκριμένα, όταν λουόμενοι είδαν τα συνεργεία να τους ξηλώνουν τις ομπρέλες που τις αφήνουν στην παραλία συνεχώς στημένες, δεμένες με αλυσίδα, μαζί με τα κλειδωμένα με λουκέτο καθίσματα και ξαπλώστρες, χωρίς να τα απομακρύνουν, όταν δεν γίνεται χρήση τους.

Όπως υποστηρίζουν αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι από αυτούς, ζουν μόνιμα στην περιοχή και αυτό τους διευκολύνει, ώστε να ανεβοκατεβαίνουν στην παραλία, χωρίς να κουβαλούν κάθε φορά μαζί τους ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ακόμη, αυτό που επισημαίνουν, είναι ότι για όλους πρέπει να ισχύει η νομιμότητα.

Η απομάκρυνση των μόνιμων κατασκευών θα γίνει σε όλη την ακτογραμμή του δήμου Νέας Προποντίδας και προσεχώς και στον δήμο Κασσάνδρας.

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, καθώς, κάθε χρόνο, περίοικοι διατηρούν στο ίδιο σημείο, επί πολλές ημέρες καταχρηστικά τις πακτωμένες κατασκευές τους, πολλές φορές ακόμη και για όλη τη θερινή περίοδο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δραματική διάσωση τουρίστριας στα Σφακιά

Μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, όταν μια...

Βρέθηκαν δεκάδες κιλά χασίς και 220 δενδρύλλια στον Αποκόρωνα

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης καθώς και πολλά δενδρύλλια εντόπισαν οι Αστυνομικές Αρχές στην Κρήτη. Συγκεκριμένα...

Άνω κάτω ο ΕΦΚΑ Κρήτης – Αιφνίδιες μετακινήσεις για να βολευτούν “τα δικά μας παιδιά”;

Απίστευτη αναστάτωση έχει προκληθεί όπως μαθαίνουμε ανάμεσα στους εργαζόμενους...