14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Φοβούνται οι Αμερικάνοι ότι θα πιέσουν οι Ευρωπαίοι την Ουκρανία να αποδεχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών

Ημερομηνία:

Αφού το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να «μειώσει δραστικά τις εχθροπραξίες» στις κατευθύνσεις του Κιέβου και του Τσερνιχίφ, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρούν ήδη αυτές τις κινήσεις να είναι σε εξέλιξη – μια σημαντική αλλαγή στρατηγικής, σύμφωνα με δύο ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους.

Η Ρωσία αρχίζει να αποσύρει ορισμένες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Τακτικών Ομάδων Ρωσικών Ταγμάτων (BTG) εγκαταλείποντας τις περιοχές γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα. Οι ρωσικές δυνάμεις υποχωρούν τώρα σε ορισμένες περιοχές του βορρά για να επικεντρωθούν στα κέρδη τους στο νότο και στα ανατολικά.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Ρωσία θα καλύψει την υποχώρησή της με βομβαρδισμό του Κιέβου από αέρα και έδαφος, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η Ρωσία θα μπορούσε πάντα να αντιστρέψει τη στρατηγική της ξανά εάν οι συνθήκες μάχης το επιτρέψουν.

Η κίνηση ακολουθεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη.

Κατά την άποψη των ΗΠΑ, η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων δεν αποτελεί μια βραχυπρόθεσμη προσαρμογή για ανασυγκρότηση, αλλά για μια πιο μακροπρόθεσμη κίνηση καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει δυσκολία να προχωρήσει στο βορρά. Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, μια εξέλιξη για την οποία ανησυχούν οι ΗΠΑ είναι η διατήρηση της ενιαίας στρατηγικής των ευρωπαίων συμμάχων όσον αφορά την οικονομική πίεση και τη στρατιωτική υποστήριξη, καθώς η Ουάσιγκτον αναμένει ότι ορισμένοι από αυτούς ενδεχομένως να πιέσουν την Ουκρανία να αποδεχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών.

Ο επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας λέει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να θέλει να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο – όπως η Βόρεια και η Νότια Κορέα.

Ο στρατηγός Kyrylo Budanov, επικεφαλής της Υπηρεσίας Άμυνας Πληροφοριών της Ουκρανίας, είπε ότι οι επιχειρήσεις της Ρωσίας γύρω από το Κίεβο απέτυχαν και είναι πλέον αδύνατο για τον ρωσικό στρατό να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση. Ο πόλεμος του Πούτιν επικεντρώνεται τώρα στο νότο και στα ανατολικά της χώρας, είπε.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...