15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ απειλήθηκαν ότι αν δεν φύγουν από τις εστίες δε θα πάρουν πτυχίο;

Ημερομηνία:

Με καταγγελία που έστειλαν στην εφημερίδα μας φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου από την παράταξη “Αγωνιστικής Κινήσεις ΕΛΜΕΠΑ” καταγγέλουν ότι δέχθηκαν απειλές για να φύγουν από τις εστίες, αλλιώς “δεν θα μπορέσουν να πάρουν το πτυχίο τους”.

Διαβάστε τι αναφέρεται στην καταγγελία:

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη και επιθετική συμπεριφορά του οικονομικού υπεύθυνου της μέριμνας του ΕΛΜΕΠΑ απέναντι στους εναπομείναντες εστιακούς φοιτητές. Συγκεκριμένα οι φοιτητές απειλήθηκαν με την πρόφαση ότι αν δεν φύγουν από τις εστίες δεν θα μπορέσουν να πάρουν το πτυχίο τους και δωμάτιο στις εστίες.

Η διοίκηση των εστιών πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου να κλείσουν όλες οι εστίες πανελλαδικά, αναγκάζει τους εστιακούς φοιτητές να επιστρέψουν στις πόλεις τους. Αδιαφορεί πλήρως για την ασφάλεια και τη δική τους αλλά και των οικογενειών τους, όπως και για την οικονομική επιβάρυνση που θα φέρει αυτή η μετακίνηση στις οικογένειές τους. Η κυβέρνηση και σύστημα προωθούν από τη μια το «Μένουμε Σπίτι», επιβάλλουν γενική απαγόρευση κυκλοφορίας και αυστηρά μέτρα για την πρόληψη από τον ιό, ενώ από την άλλη διώχνει τους οικότροφους από τα σπίτια τους, εκθέτοντας τους σε περαιτέρω κίνδυνο.

Στις φοιτητικές εστίες του ΕΛΜΕΠΑ, στις οποίες οι φοιτητές εδώ και χρόνια αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκιο για τη διαμονή τους, τώρα με βάση τις υπουργικές διατάξεις για αναστολή της λειτουργίας των εστιών και των λεσχών, και με πρόφαση τις οικονομικές αδυναμίες του ιδρύματος να συντηρεί τις εστίες χωρίς έσοδα, έδιωξε εκατοντάδες φοιτητές. Προηγουμένως τους είχε ήδη αναγκάσει να ξεχρεώσουν τα ενοίκιά τους υπό την απειλή ξανά ότι εάν παραμείνουν δε θα έχουν πρόσβαση στο πτυχίο τους, έκοψε τη θέρμανση και το ζεστό νερό, ενώ σταμάτησαν να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων από και προς το ίδρυμα. Και σαν κερασάκι στην τούρτα τώρα με ακόμα πιο έντονες τραμπούκικες κινήσεις απομάκρυναν και τους τελευταίους εναπομείναντες εστιακούς.

Το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Απορρέει από την πραγματική εξαθλίωση που αναπαράγει αυτό το σύστημα για το λαό, και που συνεχίζει ακόμα και σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Το σύστημα μας πετάει το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» για ό,τι μέλει γενέσθαι αδιαφορώντας για τις ζωές μας και την ασφάλειά μας, ενώ ταυτόχρονα πλήθος εργαζομένων αναγκάζεται να  πηγαίνει στις δουλειές χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία να δουλεύουν χωρίς υλικά, με ελάχιστο προσωπικό και κλίνες.

Ας μην γίνει το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας κανονικότητα! Οι φοιτητές και ο λαός να βγούμε μπροστά, ακόμα και σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δημόσια υγεία, την σίτιση, στέγαση ,μεταφορές! Να μην πληρώσουμε τα σπασμένα αυτού του συστήματος! Ο ιός μπορεί να απειλεί τον λαό αλλά ο καπιταλισμός τον θυσιάζει!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΛΜΕΠΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ