18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης: «Να καταπέσει η σκευωρία σε βάρος του Αντιπροέδρου μας»

Ημερομηνία:

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος (ΕΦΣ) Πολυτεχνείου Κρήτης απαιτεί την πλήρη αθώωση του Γιώργου Σκαρλάτου, Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, χαρακτηρίζοντας την υπόθεσή του ως «πρωτοφανή σκευωρία» και καταγγέλλοντας την αστυνομική αυθαιρεσία στα Χανιά.

Το Χρονικό της Υπόθεσης

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, στις 27 Φεβρουαρίου 2021, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε παράνομη εισβολή σε σπίτι φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, χωρίς ένταλμα ή παρουσία εισαγγελέα, με πρόσχημα τη διερεύνηση υποθέσεων σχετικών με συνθήματα και μπογιές. Παρά την απουσία οποιουδήποτε στοιχείου, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή των φοιτητών, ενώ πραγματοποίησε τυχαίες προσαγωγές άλλων τριών που βρέθηκαν στον δρόμο.

Ο Γιώργος Σκαρλάτος συνελήφθη με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, για δράση που αφορούσε συνθήματα στα πολιτικά γραφεία της ΝΔ, με τα οποία, όπως επισημαίνει ο Φοιτητικός Σύλλογος, δεν είχε καμία σχέση. Παράλληλα, του αποδόθηκε η κατηγορία της οπλοκατοχής, καθώς στο πατρικό του σπίτι βρέθηκε παλιό φυσίγγι του παππού του.

«Στόχος η Τρομοκράτηση της Νεολαίας»

Ο Φοιτητικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι η υπόθεση εντάσσεται σε μια ευρύτερη επιχείρηση τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος, καθώς η αστυνομική επέμβαση συνέβη σε μια περίοδο έντονων φοιτητικών κινητοποιήσεων κατά του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Υπογραμμίζεται ότι η πρώτη δίκη οδήγησε στην πλήρη αθώωση του φοιτητή στις 21 Μαρτίου 2023, καθώς αποδείχθηκε η έλλειψη στοιχείων. Παρόλα αυτά, στις 11 Φεβρουαρίου 2025 έχει προγραμματιστεί νέα δίκη για την κατηγορία της «φθοράς», με τον Σύλλογο να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι κατασκευασμένες κατηγορίες θα καταρρεύσουν εκ νέου.

Κάλεσμα σε Κινητοποίηση

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 Φεβρουαρίου 2025, στις 09:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, ζητώντας την οριστική αθώωση του συμφοιτητή τους και την παύση των διώξεων εναντίον φοιτητών.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στους Δήμους στις 16 Δεκεμβρίου

24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 16 Δεκεμβρίου: «Φτάνει...

Αποσύρθηκε από το Ευρωπαϊκό 25άρας ο Παπαστάμος

Άτυχος στάθηκε ο Χανιώτης κολυμβητής Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος...