24.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Φορείς και συλλογικότητες καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Ημερομηνία:

Δεκάδες φορείς και συλλογικότητες συνεχίζουν με ψηφίσματα να καλούν στο παγκρήτιο συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο εμπορικό λιμάνι της Σούδας

Εργατικό Κέντρο ν. Χανίων – Ν.Τ. ΑΣΕΔΥ ν. Χανίων

Το Εργατ/κό Κέντρο N. Χανίων και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων καλούν όλους τους εργαζόμενους, όλους τους συνταξιούχους , όλους τους άνεργους και γενικότερα όλη την κοινωνία των Χανίων στο συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας την Κυριακή 9 Μαρτίου στο λιμάνι της Σούδας, για να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα που πραγματοποιείται στον τόπο μας, καθώς η επιχείρηση εξουδετέρωσης του Χημικού οπλοστασίου της Συρίας με την μέθοδο της υδρόλυσης στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης με την ανοχή των Ελληνικών αρχών μας απειλεί όλους.
Τα συγκεκριμένα χημικά όπλα – όσο και αν θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο- είναι μείγματα επικίνδυνων και τοξικών ουσιών, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο περιβαλλοντικό κίνδυνο, ένα εφιαλτικό σενάριο που αν πραγματοποιηθεί τότε μιλάμε για την πλήρη νέκρωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την καταστροφή του οικοσυστήματος και των ζώντων οργανισμών. Ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια Υγεία, την Αλιεία και τον Τουρισμό.
Εάν η μέθοδος της υδρόλυσης είναι τόσο ασφαλής όσο μας λένε  και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τότε να μεταφέρουν τα συγκεκριμένα χημικά στις δικές τους θάλασσες.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να αντιδράσει ουσιαστικά, ώστε να αποτραπούν οι τραγικές και ανυπολόγιστες επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πράξη στο οικοσύστημα της περιοχής μας και να σταματήσει αυτή η ακολουθούμενη πολιτική που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πεδίο οικονομικής συναλλαγής.
Καλούμε τα θεσμικά όργανα, τους φορείς τις υπηρεσίες και τους πολίτες της Κρήτης,  της Ελλάδας αλλά και όλες τις χώρες της μεσογείου να απαιτήσουν την αποτροπή μιας τέτοιας ενέργειας και να σταματήσουν αυτό το έγκλημα.
Ζητάμε την αντίδραση, τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων σας στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Κυριακή 9 Μαρτίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο λιμάνι της Σούδας

Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων – Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων
Τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν.Χανίων , καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες του  ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης, για την προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στην περιοχή μας.
Μετά την απροκάλυπτη επέμβαση τους με την υποστήριξη των «αντικαθεστωτικών» και τον διαμελισμό της χώρας, τώρα προσθέτουν ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος των χωρών της περιοχής μας με την επιχειρούμενη περιβαλλοντολογική καταστροφή.
Συμπαρατασσόμαστε με τους υπόλοιπους φορείς στην Κρήτη και ζητάμε την ματαίωση αυτής της ενέργειας.
Καλούμε όλους τους Χανιώτες στην παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 9/3/2014 στις 12μ.μ. στο Εμπορικό Λιμάνι της Σούδας.

Σωματείο Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α των ΟΤΑ ν. Χανίων
Εδώ και αρκετές εβδομάδες, παρακολουθούμε ανήσυχοι  φήμες περί καταστροφής του   χημικού οπλοστασίου της Συρίας, στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και μάλιστα   κοντά στις Κρητικές ακτές.
Όμως δυστυχώς οι φήμες γίνονται πραγματικότητα.
Το έγκλημα που προγραμματίζεται να διαπραχθεί στέφεται ενάντια στους λαούς της Μεσογείου και ειδικότερα στην Κρήτη, και φαίνεται να είναι καλά οργανωμένο και σχεδιασμένο.
Οι ευθύνες της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι τεράστιες  απέναντι στο μέλλον του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Απαιτούμε αυτοί που πούλησαν τα χημικά στην Συρία να τα μεταφέρουν στο έδαφος τους και να τα καταστρέψουν εκεί,
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ  στην Παγκρήτια Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας  την Κυριακή 9 Μαρτίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο λιμάνι της Σούδας

Περιβαλλοντική ομάδα ΕΠΑΣ Χανίων

Η περιβαλλοντική ομάδα του ΕΠΑ.Σ Χανίων συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας  για την ρίψη των χημικών από την Συρία, στην θάλασσα της Μεσογείου.
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας του Μαρτίου..
Ολοι στήν Παγρήτια Συγκέντρωση εναντια στα χημικά τού πολέμου,τήν Κυριακή 9 Μαρτίου στίς 12 ,στό εμπορικό λιμάνι τής Σούδας.
Γιατί πρώτη φορά,αυτή η διαδικασία θέλουν νά γίνει στήν θάλασσα.
Γιατί άραγε ,τί φοβούνται;
Αν κάτι δέν πάει καλά,άν υπάρξει η οποιαδήποτε διαρροή στήν Θάλασσα,οι συνέπειες γιά θαλάσσια οικοσυστήματα καί τόν άνθρωπο θά είναι Τεράστιες.
Γιατί δεν παίρνουν τα χημικά να τα διασπάσουν στα εδάφη τους οι χώρες που τα πούλησαν στη Συρία;
Γιατί δεν προσφέρουν αυτές την τεχνογνωσία ασφαλούς τους διάσπασης; Ποιος εγγυάται ότι τα προϊόντα της υδρόλυσης δεν θα χυθούν απλά στη Μεσόγειο, αντί να μεταφερθούν προς ασφαλή απόθεση εκτός Μεσογείου, όπως υποτίθεται ότι θα γίνει;
Αλλ’ ακόμη κι αν υπάρχει τέτοιος προγραμματισμός μεταφοράς, ποιος μας σώζει σε περίπτωση διαρροής ΠΡΙΝ την υδρόλυση;
Στο πλοίο θα επιβαίνουν περί τους 60 επιστήμονες του ΟΗΕ και των ΗΠΑ, μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχουν γίνει δεκτοί παρατηρητές επιστήμονες από τις παράκτιες χώρες Ελλάδα, Ιταλία και Μάλτα, ώστε να διασφαλιστεί έστω η παρακολούθηση της διαδικασίας από τις εν λόγω χώρες που άμεσα κινδυνεύουν σε περίπτωση διαρροής.
Μέχρι σήμερα ουδεμία περιβαλλοντολογική μελέτη έχει υποβληθεί από τον ΟΗΕ στις παράκτιες χώρες, ούτε και σε οιοδήποτε άλλο φορέα, πλην των αόριστων και γενικόλογων διαβεβαιώσεων ότι “έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφαλείας”.

Οι Πνευματικοί Δημιουργοί
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Ένωσης στην Παγκρήτια κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση για καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Λεκάνη της Μεσογείου και καλεί τα μέλη της να ενώσουν τη φωνή τους με τις φωνές των λαών της Μεσογείου, που αγωνίζονται για την προάσπιση της υγείας τους και για την σωτηρία του θαλάσσιου πλούτου μας.

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...