21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου – Δεν δίνεται παράταση

Ημερομηνία:

Λίγες ώρες έχουν ακόμη στη διάθεσή τους όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τη δήλωσή τους, αν θέλουν να αποφύγουν το πρόστιμο. Παρά το πρόβλημα που παρατηρήθηκε στο σύστημα του taxisnet το πρωί, εξαιτίας της εξαιρετικά αυξημένης επισκεψιμότητας, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως δεν εξετάζει άλλη παράταση. 

«Δεν υπάρχουν σκέψεις για νέα παράταση. Έχουν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ενώ ανέφερε ότι η διαδικασία σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, καθώς έχει υποβληθεί η συντριπτική πλειονότητα των δηλώσεων, που ανέρχονται σε 6,2 εκατομμύρια.

Μέχρι και αύριο θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη και δεύτερη δόση του φόρου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να καταβάλουν το φόρο εφάπαξ κερδίζοντας έκπτωση 3%.

Ημερομηνίες Πληρωμής

– Πρώτη & δεύτερη δόση πληρωμής έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

– Τρίτη δόση πληρωμής έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Τέταρτη δόση πληρωμής έως και την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Πέμπτη δόση πληρωμής έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Έκτη δόση πληρωμής έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Έβδομη δόση πληρωμής έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Όγδοη δόση πληρωμής έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Τι θα γίνει με τα μέτρα στήριξης

Αναφερόμενος στη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να επεκτείνει τη γραμμή άμυνας που έχει χτίσει σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει δυνατότητα για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 και αύξηση κάποιων συντάξεων.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει τελικά ξεχωριστό επίδομα για το φυσικό αέριο, απάντησε ότι αυτό θα αξιολογηθεί ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ για το ενδεχόμενο νέας ενίσχυσης στην αγορά καυσίμων, είπε ότι εξαρτάται από το ποια θα είναι η τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου. «Αν χρειαστούν υψηλότερες επιδοτήσεις εκεί, τότε περιορίζονται οι δυνατότητες για άλλες ενέργειες» ξεκαθάρισε.

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...