26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Φρίκη χωρίς τέλος στην Αίγυπτο: Σφαγή σε τέμενος – Στους 200 οι νεκροί

Ημερομηνία:

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι σε τέμενος στην βόρεια επαρχία Σινά της Αιγύπτου, σύμφωνα με νέο απολογισμό που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Νωρίτερα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 120 άνθρωποι.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, οι επιτιθέμενοι πυροδότησαν μια βόμβα προτού ανοίξουν πυρ εναντίον των πιστών στη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.

Το τέμενος βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο αρχές μάχονται με το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μαρτυρίες από επιζήσαντες της σφαγής αναφέρουν ότι περικύκλωσαν το τζαμί και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των πιστών, ενώ κάποιοι από αυτούς μπήκαν στο τέμενος να ανατινάχθηκαν.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι πιστοί προσπάθησαν να ξεφύγουν, ωστόσο, οι ένοπλοι τρομοκράτες πυροβολούσαν όποιον προσπαθούσε να βγει από το τέμενος, ακόμα και τα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο σημείου του μακελειού.

Τσίπρας: Είμαστε συγκλονισμένοι

«Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στο Σινά που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε παρέμβασή του μέσω του Twitter.

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε ότι «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ