20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Φραγκίσκος Παρασύρης από Αρκαλοχώρι: Τα αυτονόητα παραμένουν ζητούμενα για τους σεισμόπληκτους

Ημερομηνία:

Στη Γενική Συνέλευση  του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», συμμετείχε την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Αρκαλοχώρι ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής και των κοντινών χωριών, οικογενειάρχες και επαγγελματίες, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα δύσκαμπτο γραφειοκρατικό σύστημα. Με ένα κράτος που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αυτονόητα που παραμένουν ζητούμενα για τους σεισμόπληκτους», δήλωσε από το Αρκαλοχώρι ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γκαντάτσιος, όπως και τα υπόλοιπα μέλη αναφέρθηκαν στην κρισιμότητα των στιγμών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα των κατασχέσεων των ακινήτων σε σεισμόπληκτους δήμους, αφού ύστερα από μια σχετική έρευνα στο Υποθηκοφυλακείο Αρκολοχωρίου, διαπιστώθηκε ότι έχουν καταχωρηθεί 12 κατασχέσεις ακινήτων σε κτηματικές περιφέρειες των Δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών – Αστερουσίων και μάλιστα σε οικισμούς που έχουν κηρυχθεί σεισμόπληκτοι.

parasyris

Στη διεξοδική παρουσίαση που έγινε από μέλη του Συλλόγου, διαπιστώθηκε ότι με τα προβλήματα στα χιλιάδες μη κατοικήσιμα σπίτια, με τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές, με τα τιμολόγια που δεν ανταποκρίνονται στις τρέχουσες τιμές, με την αποζημίωση στην οικοσκευή να μην προχωρά, με τα εκατοντάδες παιδιά που παραμένουν σε σχολικές αίθουσες κοντέινερ, δημιουργούνται οι συνθήκες για το δημογραφικό μαρασμό της περιοχής.

«Ο χρόνος έχει περάσει και δυστυχώς διαψεύδει τις προσδοκίες των κατοίκων του Αρκαλοχωρίου και των γύρω χωριών. Η πολιτεία, δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αποζημίωση των σεισμόπληκτων και βεβαίως δεν έχει προχωρήσει στη σύνταξη ενός ενιαίου και ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της περιοχής. Τούτες τις ώρες, απαιτείται η κοινή δράση με όλους τους τοπικούς φορείς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ο καιρός των λόγων έχει περάσει προ πολλού. Τώρα είναι η ώρα των έργων», τόνισε ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...