25.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

«Φρικτό, πρωτοφανές, ταπεινωτικό» – Συγγενείς μεταφέρουν τους ασθενείς με τα πόδια εν μέσω εξευτελισμών από τις ισραηλινές δυνάμεις

Ημερομηνία:

Ο Munir al-Barsh, γιατρός στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, περιγράφει την εικόνα για την αναγκαστική εκκένωση του νοσοκομείου από τον ισραηλινό στρατό που έδωσε τελεσίγραφο σε όλους όσους βρισκόταν μέσα μία ώρα για να φύγουν.

Ο ισραηλινός στρατός τηλεφώνησε περίπου στις 9 π.μ., προειδοποιώντας ότι όλοι όσοι αποχωρούσαν έπρεπε να κουνήσουν ένα λευκό μαντήλι και να περπατήσουν σε μια γραμμή.

«Τους εξευτέλιζαν οι στρατιώτες σε όλο το μήκος του δρόμου», δήλωσε ο al-Barsh.

Περίπου 450 ασθενείς απομακρύνθηκαν, ενώ περίπου 120 ασθενείς έμειναν πίσω επειδή δεν μπορούν να μετακινηθούν. Για να τους βοηθήσουν, παρέμειναν ο διευθυντής του νοσοκομείου, άλλοι τέσσερις γιατροί και μια μικρή ομάδα νοσηλευτών.

Τους υποσχέθηκαν ότι μια αντιπροσωπεία του ΟΗΕ θα φτάσει περίπου στις 11 το πρωί για να φροντίσει όσους έμειναν πίσω, εξήγησε ο αλ-Μπαρς.

«Πολλοί από τους ασθενείς τοποθετήθηκαν σε αναπηρικά καροτσάκια ή κυλιόμενα κρεβάτια. Τα μέλη των οικογενειών αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τα τραυματισμένα παιδιά τους ή τους γονείς τους οι ίδιοι.

«Πρόκειται για φρικτές, πρωτοφανείς σκηνές», είπε ο γιατρός.

Βίντεο από το Αλ Σίφα μετά την εντολή εκκένωσης

Το βίντεο δημοσιεύει το κανάλι Quds News Network στο Telegram.

Αρνούνται οι IDF ότι διέταξαν την εκκένωση του Αλ Σίφα – «Προθυμοποιηθήκαμε να βοηθήσουμε»

Αρνούνται οι IDF ότι έδωσαν εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου Αλ Σίφα, μετά από αναφορές ότι υγειονομικοί εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις. Ειδικότερα ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι έκανε δεκτό το αίτημα του διευθυντή του νοσοκομείου για εκκένωση που ωστόσο δεν αφορά, όπως ισχυρίζεται, τους υγειονομικούς και τους ασθενείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα το πρωί, οι IDF έκαναν δεκτό το αίτημα του διευθυντή του νοσοκομείου Σίφα να δοθεί η δυνατότητα σε επιπλέον κατοίκους της Γάζας που βρίσκονταν στο νοσοκομείο και θα ήθελαν να απομακρυνθούν, να το κάνουν μέσω της ασφαλούς διαδρομής.

Σε κανένα σημείο, οι IDF δεν διέταξαν την εκκένωση ασθενών ή ιατρικών ομάδων και στην πραγματικότητα πρότειναν ότι οποιοδήποτε αίτημα για ιατρική εκκένωση θα διευκολυνθεί από τις IDF.

Το ιατρικό προσωπικό θα παραμείνει στο νοσοκομείο για να υποστηρίξει τους ασθενείς που δεν μπορούν να εκκενώσουν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας (Παρασκευή), οι IDF παρείχαν πρόσθετα τρόφιμα, νερό και ανθρωπιστική βοήθεια στο νοσοκομείο».

Εκατοντάδες απομακρύνονται πεζή από το Αλ Σίφα

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται πεζή από το νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο AFP, 450 ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο, καθώς δεν μπορούν να να μετακινηθούν.

in.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατά 11 βαθμούς ανέβηκε η θερμοκρασία στο Ρέθυμνο σε 90 λεπτά!

Από τους 19 στους... 30 "σκαρφάλωσε" ο υδράργυρος στο...

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Χανίων για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιούνται οι κεντρικές εκδηλώσεις, που...

Κυβερνητική σύγχυση: Ο Άδωνις Γεωργιάδης προεξοφλεί κίνηση Μητσοτάκη για κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σε επικίνδυνα παιχνίδια για τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων, όπως το μέτωπο...

Ιδρυτική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικής ΒΑΠΕ

Σφακιανοί προχώρησαν στη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννήτριων. Στην...