21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Φρ. Μεγαλούδη για ΗΠΑ: Δεν θέλουν να χρηματοδοτησουν τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία αλλά δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να χρηματοδοτούν τον πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη

Ημερομηνία:

Με κείμενο που ανέρτησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook η δημοσιογράφος Φραγκίσκα Μεγαλούδη αναφέρεται στην απόφαση των ΗΠΑ να ξεκινήσουν εμπάργκο στο ρώσικο πετρέλαιο:

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο γιατί όπως είπε οι ΗΠΑ δεν θα χρηματοδοτούν τον πόλεμο. Μέχρι εδώ καλά. Στο μεταξύ αντιπροσωπεία του Λευκού Οίκου ετοιμάζει ταξίδι στην Σαουδική Αραβία για να πιέσει για μεγαλύτερη και γρηγορότερη παραγωγή πετρελαίου ώστε να καλυφθεί το κενό που θα προκύψει στις ΗΠΑ.

Να το κάνω πιο απλό. Δεν θέλουμε να χρηματοδοτησουμε (έμμεσα) τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία αλλά δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να χρηματοδοτούμε τον πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη που έχει προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων παιδιών και μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες του 21ου αιώνα. Δεν χρηματοδοτούμε τον εγκληματία Πούτιν αλλά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να χρηματοδοτούμε και να έχουμε σύμμαχο μια εγκληματική δυναστεία που ευθύνεται για τη διασπορά της τρομοκρατίας και της οποίας τα πετροδολαρια κρύβονται πίσω από τα πιο φανατικά τρομοκρατικά γκρουπ που λυμαίνονται το Σαχέλ και τη μέση ανατολή. Και ας μη μιλήσουμε για δικαιώματα γυναικών στην Σαουδική Αραβία (δεν το σηκώνει και η μέρα) η γενικά για ανθρώπινα δικαιώματα ( η βόρεια Κορέα έχει το όνομα αλλά η Σαουδική Αραβία όλη τη χάρη με το ρεκόρ εκτελέσεων στον πλανήτη).

Αυτά για σήμερα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...