14.8 C
Chania
Friday, January 16, 2026

Φτωχοποίηση και κοινωνικές ανισότητες σε στην ενδοχώρα της Κρήτης – Σε ποιες περιοχές καραδοκεί ο κίνδυνος ερημοποίησης

Ημερομηνία:

Την φτώχεια και τον αποκλεισμό σε βασικά αγαθά, όπως την υγεία, βιώνουν αρκετές περιοχές σε Σητεία και Μεσαρά, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Παράλληλα, καραδοκεί ο κίνδυνος ερημοποίησης λόγω των προβλημάτων που καταγράφονται, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη να τονίζει πως οι παρεμβάσεις είναι απαραίτητες, για την στήριξη των περιοχών αυτών

Φτωχοποιημένες εμφανίζονται αρκετές περιοχές στη Σητεία και στη Μεσαρά, όπου κοινωνικές ανισότητες και ο αποκλεισμός σε βασικά αγαθά προβληματίζουν. Αυτό αποτυπώθηκε σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε και έφερε στο προσκήνιο τα κενά και τα σοβαρά ζητήματα σε περιοχές του νησιού.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, λύση στο πρόβλημα θα δώσει η διάχυση του πλούτου, ενώ την ίδια ώρα καραδοκεί ο κίνδυνος ερημοποίησης των εν λόγω περιοχών, λόγω των προβλημάτων που καταγράφονται.

Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ, το νησί καταγράφει ένα από τα πιο ικανοποιητικά ποσοστά απασχόλησης. Πρωταθλήτρια η Πελοπόννησος, ενώ η Περιφέρεια της Κρήτης είναι τέταρτη στη σειρά.

Αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς σημειώνονται τα χαμηλότερα ωρομίσθια σε κλάδους όπως «Κατασκευές», «Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες», «Δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα».

Μπορεί τα ποσοστά ανεργίας να μειώνονται σε πανελλαδικό επίπεδο σύμφωνα με τα στοιχεία, ωστόσο αγκάθι για πολλούς εργαζόμενους αποτελούν οι χαμηλοί μισθοί, που σε πολλές περιπτώσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες ενός νοικοκυριού.

neakriti.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ