12.1 C
Chania
Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2026

“Φωνή λαού, οργή Θεού”: Μαζικότατη η απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Σε μια από τις πιο μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών οι Χανιώτες έστειλαν δυνατό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στην ανεργία, ενάντια στην κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η πορεία ήταν μαζικότατη και είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η αρχή της πορείας είχε φτάσει στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, η ουρά βρισκόταν ακόμα στο Δημαρχείο Χανίων.

Η απεργιακή συγκέντρωση ήταν ενωτική αφού κατέβηκαν μαζί τόσο τα σωματεία υπό το Εργατικό Κέντρο Χανίων όσο και τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Από παιδιά τα οποία κρατούσαν πλακάτ που υπενθύμιζαν στους κυβερνώντες ότι… «οι γονείς μας δεν είναι παιχνίδια», από μαθητές και φοιτητές, εργαζομενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, έμποροι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, από τους διανομείς των ταχυφαγείων ως τις καθαρίστριες και τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και τους εκπαιδευτικούς, ήταν όλοι εκει φωνάζοντας «φτάνει πια με την ακρίβεια», φτάνει πια με την εκμετάλλευση, φτάνει πια με την υποχρηματοδότηση.

Σημειώνουμε ότι τα σωματεία που πρόσκεινται στο Εργατικό Κέντρο συγκεντρώθηκαν από τις 10 το πρωί, ενώ ακολούθως περίπου στις 11 έφτασαν στο σημείο τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολάκης: «ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές, Τέμπη και απευθείας αναθέσεις τα τέσσερα παγόβουνα της διαπλοκής Μητσοτάκη»

Παύλος Πολάκης: ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές, Τέμπη και απευθείας αναθέσεις 20 δισ. τα «τέσσερα παγόβουνα» της διαπλοκής Μητσοτάκη. Ζητά παραίτηση κυβέρνησης και εκλογές.

Ακραίο επεισόδιο σκόνης από τη Σαχάρα «έπνιξε» την Κρήτη με συγκεντρώσεις έως 76 φορές πάνω από τα όρια

Ακραίο επεισόδιο σκόνης από τη Σαχάρα στις 1/4/26: Συγκεντρώσεις έως 3.826 μg/m³ στο Ηράκλειο, 76 φορές πάνω από τα όρια. Μετρήσεις από το Δίκτυο ΣΧΕΔΙΑ Κρήτης.

Μανόλης Χνάρης: Αναγκαία η απόσυρση της διάταξης για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης κατέθεσε ερώτηση για την απόσυρση της διάταξης κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους Δήμους και τα σχολεία.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη θάλασσα και τις ακτές σε 4 σχολεία των Χανίων από την Οικολογική Πρωτοβουλία

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη θάλασσα και τις ακτές σε σχολεία των Χανίων. Συμμετείχαν ήδη 158 μαθητές από 4 σχολεία με δημιουργικές δραστηριότητες.