14.8 C
Chania
Monday, December 29, 2025

“Φως και σκοτάδι”: Διεθνής διαγωνισμός τέχνης στην Παλιόχωρα

Ημερομηνία:

Η Art Flow Studio Gallery,  σε συνεργασία με το Δήμο Καντάνου-Σελίνου διοργανώνουν Διεθνή Διαγωνισμό Τέχνης.

Η έκθεση με τα έργα των φιναλίστ θα λάβει χώρα από τις 14 Μαΐου έως τις 22 Μαΐου στην Art Flow Gallery Gallery στην Παλαιόχωρα.

Η εγγραφή κλείνει στις 10 Απριλίου 2022

Η βράβευση των νικητών θα γίνει την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 από τον Δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου στην Παλιόχωρα.

Σε περίπτωση περιορισμών λόγω πανδημίας, ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

1ο βραβείο – €500

2ο βραβείο – Έκθεση μία εβδομάδα

3ο βραβείο – Έκθεση μιας εβδομάδας

Θέμα Διαγωνισμού: “ Φως και σκοτάδι” 

Ζούμε σε ένα κόσμο που μας αποκαλύπτεται μέσα από το φώς και την σκιά. Υποθέτουμε ότι το φώς και το σκοτάδι είναι αντίθετες πολικότητες, όμως όταν συναντώνται, ταιριάζουν τέλεια, δημιουργώντας αρμονία και όχι τριβή. Το ένα συμπληρώνει το άλλο.

“Για να δείτε το φώς ενός κεριού χρειάζεται να το βάλετε σε ένα σκοτεινό μέρος. ” Η αντίθεση φώς και σκοτάδι (λευκού και μαύρου , μέρα και νύχτα) έχει μακρά παράδοση μεταφορικής και μεταφυσικής χρήσης, ανιχνεύσιμη στην αρχαία Μέση Ανατολή και σαφήνεια στον πίνακα αντιθέτων του Πυθαγόρα.

Μέσα από την τέχνη και την φύση βλέπουμε τις ποιότητες του φωτός και του σκότους να δημιουργούν και να ενσωματώνουν πάντα μια κοινωνία αντίθεσης.

Αντικαθιστούν το ένα τ’ άλλο με έναν αμοιβαίο μετασχηματισμό.

Κάθε πολικότητα πάντα συνεπάγεται ή απαιτεί την παρουσία του αντίθετου. Μαύρο/Άσπρο, “Προσκήνιο/Παρασκήνιο”..

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ;

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ