20.8 C
Chania
Tuesday, September 17, 2024

Φωτεινή Καλπάκη για Κασσελάκη: Δηλαδή, εμείς θα μείνουμε στην ιστορία ως οι κουκουλοφόροι; – Ο Τσίπρας φόρεσε κουκούλα ήδη από τον Φεβρουάριο

Ημερομηνία:

Η Φωτεινή Καλπάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Νομαρχιακής Ρεθύμνης, εξέφρασε έντονες αντιρρήσεις για την απόφαση της ΚΕ να προχωρήσει σε μυστική ψηφοφορία για την μομφή εναντίον του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Η κα Καλπάκη χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως «πραξικόπημα» και «αντιδημοκρατική ανατροπή της πλειοψηφίας», υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει την αρχή της διαφάνειας και μετατρέπει τα μέλη της ΚΕ σε «κουκουλοφόρους». Επιπλέον, κατηγόρησε τους υποστηρικτές της μυστικής ψηφοφορίας για δειλία και έλλειψη δημοκρατικού ήθους. Η κα Καλπάκη υπογράμμισε ότι η μυστική ψηφοφορία είναι ένα «καταφύγιο των δειλών» και ότι η βάση του κόμματος θα απορρίψει αυτήν την απόφαση.

Η κα Καλπάκη κατέληξε τονίζοντας ότι η μάχη μεταξύ των παλαιών και των νέων κατευθύνσεων στο κόμμα είναι σε εξέλιξη και ότι το νέο, τίμιο και τολμηρό πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη θα επικρατήσει τελικά. Εκφράζει την πεποίθηση ότι η βάση του κόμματος θα στηρίξει τον πρόεδρο και θα απορρίψει την προσπάθεια ανατροπής του.

Αναφέρει πιο αναλυτικά:

Κύριοι έχετε εκτεθεί πολιτικά και ηθικά.

Ως μέλος της ΚΕ καταθέτω την σφοδρότατη αντίθεση μου και τρόπον τινά «αίτηση ακυρότητας της χθεσινής απόφασης» για μυστική ψηφοφορία, καθώς δεν διασφαλίζεται η αρχή της μυστικότητας αφού δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί πρώτον με ποιό πρόσωπο μιλάμε κι αν είναι όντως το μέλος της ΚΕ στην άλλη άκρη της γραμμής και κατά δεύτερον κ πιο σημαντικό, η αρχή της μυστικότητας παραβιάζεται με το γεγονός ότι το μέλος της ΚΕ που θα ψηφίσει τηλεφωνικά, θα «υστερεί» έναντι των άλλων, αφού θα γίνει γνωστή η βούληση του για το τί θα ψηφίσει.

Άλλωστε, όπως αναφέρουν σε δημόσιες δηλώσεις τους οι 87 , οι ίδιοι λένε ότι ζητούν μυστική ψηφοφορία για να μπορέσουν να ψηφίσουν απρόσκοπτα κ εκείνα τα μέλη που «φοβούνται» να το κάνουν φανερά. Άρα αυτοαναιρούνται.

Το «αίτημα» μου αντανακλά και μομφή (κατηγορία) καθώς παραβιάζεται η αρχή της μυστικότητας αλλά και μετατρέπουν εμάς τα μέλη σε «κουκουλοφόρους» ενώ έχουμε εκλεγεί για να φέρουμε και να επικοινωνούμε με θάρρος τις απόψεις μας φανερά και γι αυτό πρέπει να κριθούμε και θα κριθούμε στην επόμενη εκλογή.

Είναι αδιανόητο να μας έχετε καταστήσει στη συνείδηση των μελών κουκουλοφόρους έστω κι αν αυτό έγινε πλειοψηφικά καθώς το θεωρώ άκρως ρατσιστικό και εξευτελιστικό.

Έχετε θίξει την τιμή και την υπόληψη μας.

Δηλαδή, εμείς θα μείνουμε στην ιστορία ως οι κουκουλοφόροι που «έριξαν» νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis ;

Γιατί φοβόμαστε το φως την αλήθεια και τη νομιμότητα;

Τέλος, υπενθυμίζω σε όλους και σας θέτω προ των ευθυνών σας και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, ότι η τάχα μυστικότητα που τελικά δεν θα είναι μυστική, αφορά σχεδόν το 1/3 (84 μέλη) της ΚΕ.

Η μυστική ψηφοφορία είναι το καταφύγιο των δειλών. Αντί για διαφάνεια, προτιμούν το σκοτάδι, κρύβουν τις προθέσεις τους πίσω από την ανωνυμία, γίνονται τα πραγματικά τρολ στη δημοκρατία που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Σήμερα ψηφίζω κατά της μομφής στον εκλεγμένο προ ενός έτους Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Είναι αδιαπραγματευτα πραξικόπημα κ αντιδημοκρατική ανατροπή της πλειοψηφίας.

Μομφή στον πρόεδρο σημαίνει μομφή στη Βάση.

Οι 55 εργαζόμενοι στο κόμμα πρωτοστατούν στη διαδικασία ψηφοφορίας με την κουκούλα….

Έτσι αντιλαμβάνονται την πολιτική ευθύνη στη στέγη που ταΐζει τις οικογένειες τους για χρόνια.

ΤΣΙΠΑ πέντε γράμματα μόνο

πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου.

Η μάχη του παλιού,φθαρμένου,που δεν κοιταξε ποτέ τον ευατό του στον καθρέφτη να αυτοκριθεί με το νέο,είναι εδώ σήμερα.

Ο πόλεμος θα κερδηθεί να είστε σίγουροι

Σήμερα θα νικήσει προσωρινά η υπόγεια διαδρομή,τρέφονται άλλωστε από αυτήν.

Είναι απίστευτη η αδικία κ η χυδαιότητα που διαπράττεται αυτή τη στιγμή.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης έλεγε τη ρήση

Το παλιό πέθανε,αλλά το νέο δεν έρχεται.

Κ να που ήρθε

Κ είναι τίμιο το νέο πρόσωπο

Με κοινωνικές ευαισθησίες κ τόλμη που εκλείπουν από τους βαρώνους.

ΥΓ, ο Τσίπρας φόρεσε κουκούλα ήδη από τον Φεβρουάριο.

ΥΓ τη τελευταία λέξη θα την πούνε τα χιλιάδες μέλη.

Το μαργαριτάρι στη λάσπη μεγαλώνει αλλά λάμπει τόσο πολύ κ εντυπωσιάζει κ ολοένα ανεβαίνει η αξία του γτ είναι γνήσιο,όχι φώ.

Φωτεινή Καλπάκη

Νομαρχιακή Ρεθύμνης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...