16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ναύσταθμο Κρήτης μετά τη μεγάλη επιχείρηση πυροσβεστικής, στρατού και εθελοντών

Ημερομηνία:

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Κρήτης το πρωί της Τρίτης (23/4) μετά από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Εθνική οδό, στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8.25 και καίει χαμηλή βλάστηση σε δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς αν και φαίνεται ότι ξεκίνησε από σημείο στην παραλία.

Παράλληλα, το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να εκκενώσουν τα σπίτια τους αν νιώθουν κίνδυνο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την Εθνική οδό στο ύψος του κόμβου προς Ναύσταθμο και ρυθμίζει την κυκλοφορία, οδηγώντας τα οχήματα προς Μαλάξα.

Εκκενώθηκαν οι κατοικίες του Ναυστάθμου, καθώς και ο παιδικός σταθμός της περιοχής, με τα παιδιά και τους καθηγητές να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας.

Παράλληλα, ασθενοφόρα είχαν μεταφέρει ασθενείς από το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, έχουν σταματήσει οι ρίψεις από το ελικόπτερο και δεν έχουν υποστεί ζημιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αποθήκες πυρομαχικών ή σπίτια εντός του οικισμού του Ναυστάθμου Κρήτης αν και η φωτιά έφτασε κυριολεκτικά ελάχιστα μέτρα από τα κτίρια, με ότι συνέπεια αυτό θα μπορούσε να έχει για την ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνουμε ότι το μεσημέρι, περίπου στις 12.30 οι 8 ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης επιστράφηκαν στο κτίριο.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη 101,5 και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, το ευτυχές είναι ότι δεν έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια ούτε κινδύνεψε κάποιος πολίτης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Μανώλη Λέκκα, είχε ιδιαίτερη σημασία η έγκαιρη αντιμετώπιση της φωτιάς γιατί οι άνεμοι αναμενόταν να ενταθούν.

Η ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Σύμφωνα με το ΓΕΝ, δεν κινδυνεύουν εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων από την πυρκαγιά στη Σούδα, εκκενώθηκαν προληπτικά κάποιες εγκαταστάσεις, οι προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζονται.

Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση: «Την 08:10 της Τρίτης 23 Απριλίου 2024 ξεκίνησε πυρκαγιά σε βλάστηση εκτός περιοχής Ναυστάθμου Κρήτης (ΝΚ).

Λόγω της ισχυρής έντασης και κατεύθυνσης των ανέμων η πυρκαγιά εισήλθε στο ανατολικό άκρο του οικισμού του ΝΚ ο οποίος βρίσκεται εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Αρματαγωγό του ΠΝ παραμένει σε ετοιμότητα για συνδρομή σε περίπτωση που απαιτηθεί

Αποκλείστηκε η περιοχή και προληπτικά πραγματοποιήθηκε εκκένωση του οικισμού, του σχολείου και του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ).

Στο περιστατικό συνέτρεξαν όλα τα μέσα της Πυροσβεστικής του ΝΚ και του Πυροσβεστικού Σώματος Χανίων, ομάδες «Δευκαλίων» των Ενόπλων Δυνάμεων και εναέρια μέσα από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).

Στην περιοχή βρίσκεται ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, Διοικητής της νεοσύστατης Διοίκησης Κατασκευών Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) ενώ Αρματαγωγό του ΠΝ παραμένει σε ετοιμότητα στο ΝΚ για συνδρομή σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη. Επί του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές και δεν υφίσταται κίνδυνος σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές του ΝΚ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ