18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα για αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή – Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της Βουλής

Ημερομηνία:

«Μπουρλότο» φαίνεται ότι έβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πολιτικό σκηνικό με την ανακοίνωσή του από το Ζάππειο ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή , εκτός από την ενδεχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα του αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής από τη συμμετοχή στις εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώψντας την για τραμπισμό , ενώ στην πολιτική αντιπαράθεση μπήκε «σφήνα» και το ΠΑΣΟΚ μετά τα αναφορές Τσίπρα στο θέμα των παρακολουθήσεων

Άμεση διάλυση της Βουλής ζητεί ο Τσίπρας

Την άμεση διάλυση της Βουλής ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο Ζάππειο, όπου παρουσίασε τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή και την πορεία προς το λαό. Εξαίρεσε ωστόσο τη νομοθετική πρωτοβουλία, εφόσον υπάρξει, για το θέμα του αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής από τη συμμετοχή στις εκλογές.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πωςη αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την συντελούμενη εκτροπή στο πλαίσιο της υπόθεσης των υποκλοπών. Σημείωσε πως το τελευταίο σκαλοπάτι σε αυτή την πορεία της κυβέρνησης ήταν η ολοκλήρωση της διαδικασίας της πρότασης δυσπιστίας την περασμένη Παρασκευή όπου ο πρωθυπουργός«κατάφερε να μετατρέψει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε όργανο της εκτροπής»«Το θέαμα μιας πλειοψηφίας που ομόφωνα εγκρίνει την κατάχρηση εξουσίας από τον αρχηγό της εκπέμπει σήμα κινδύνου, είναι ένα θέαμα που παράγει αποτροπιασμό και πολιτική παρακμή» σημείωσε.

«Μια τέτοιας κατάσταση σήψης και πολιτικής παρακμής δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και κορμός της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του τόπου δε θα νομιμοποιήσει αυτή την εκτροπή.

«Μετά τις αποκαλύψεις αυτή η κυβέρνηση για εμάς είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη, δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια στιγμή παραπάνω, ούτε να ασκεί εξουσία και να αποφασίζει» για κρίσιμα θέματα.

Ως εκ τούτου είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ζητάμε την άμεση διάλυση της βουλής όπως το Σύνταγμα ορίζει εντός των επόμενων 3 εβδομάδων.Ζητάμε ο ελληνικός λαός να είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα και όχι οι εκβιαζόμενοι βουλευτές στο κρίσιμο ερώτημα δημοκρατία ή εκτροπή».

Ταυτόχρονα, συνέχισε «δηλώνουμε ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο εναντίον της δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης που αποδεδειγμένα είναι κυβέρνηση εκτροπής». Από εδώ και στο εξής με εξαίρεση τυχόν νομοθετική πρωτοβουλία για τη Χρυσή Αυγή «θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη βουλή. Και από σήμερα ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Οικονόμου: Γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού – Θέλει να κάνει την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις ανακοινώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα ως γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα και προσθέτει ότι προχωρά σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης.

"google ad"

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου:

Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις.

Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης. Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος.

Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας.

Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλύφθηκε ο πανικός του Μητσοτάκη

Ανακοίνωση – απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, που χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού, εξέδωσε το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για παραλήρημα Οικονόμου και το αποδίδει στον πανικό του κ. Μητσοτάκη ενόψει εκλογών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το παραλήρημα του κ. Οικονόμου αποκαλύπτει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη μπροστά στο δημοκρατικό κύμα που θα τον σαρώσει σε λίγους μήνες στις εκλογές. 

Θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «ολοκληρωτισμό» εκείνοι που επιχείρησαν με ολοκληρωτικό τρόπο να χειραγωγήσουν το σύνολο της δημόσιας ζωής του τόπου με τις υποκλοπές. 

Θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον προσανατολισμό της χώρας εκείνοι που την διέσυραν διεθνώς. 

Θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον Κοινοβουλευτισμό εκείνοι που δίνουν άδεια στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να κάνει συγκεντρώσεις ως «πολιτικό κόμμα».

Εντέλει, θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «τραμπισμό»εκείνοι που έχουν ξεπατικώσει τις μεθόδους Τραμπγια την χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω των προσωπικών δεδομένων» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές

Εν τω μεταξύ, την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις Τσίπρα για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, μετά και τις αναφορές της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και στο ερώτημα για το αν θεωρεί εκβιαζόμενο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή την χθεσινή αναφορά της Πόπης Τσαπανίδου ότι τυχόν σύγκλιση κομμάτων για κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές μπορεί να θεωρηθεί προϊόν εκβιασμού, σημείωσε «δεν θεωρούμε κανέναν εκβιαζόμενο αλλά είναι σαφές ότι και στην περίπτωση Ανδρουλάκη, ο ίδιος δήλωσε ότι παρακολουθείται για να είναι το κόμμα του σε ομηρία» και ακόμη δήλωσε ότι η παρακολούθησή του ήταν«απόπειρα παγίδευσης του ίδιου για εκβιασμό». Το αν θα εκβιαστεί κανείς ή όχι, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του τις αντοχές του, δεν προδικάζω ότι το μισό πολιτικό σύστημα θα υποκύψει στην απόπειρα εκβιασμού», αλλά εδώ είναι «προφανές ότι υπάρχει απόπειρα εκβιασμού».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ανεύθυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις ανακοινώσεις του.

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από τέσσερις ημέρες έσπευσε να δώσει με την πρόταση μομφής “πολιτικό σωσίβιο” στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα δήλωσε ότι θα απέχει από το Κοινοβούλιο αποδεικνύοντας και πάλι την ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι γκεμπελικές πρακτικές “λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει” είναι πάντα στην εργαλειοθήκη των στελεχών και των επικοινωνιακών βραχιόνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ψευδείς αναφορές στο άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη, που υιοθέτησε ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, ότι τάχα οι Σοσιαλιστές δεν αναδεικνύουν το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο, διαψεύστηκαν με στοιχεία από την Εκπρόσωπο Τύπου της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Οι αθλιότητες της Εκπροσώπου Τύπου περί «εκβιαζόμενου» Νίκου Ανδρουλάκη, θύμισαν τις σταλινικές πρακτικές τους και κατόπιν εορτής προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέδειξαν το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Δικαιοσύνη, στην ελληνική Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν δέχονται μαθήματα από κανέναν.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημειωτέον είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο, που πιστοποίησε πέραν πάσης αμφιβολίας την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, θα πηγαίναμε σε εκλογές με τον λαό στο σκοτάδι.

Η μόνη προσφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση είναι να παρέχει μονίμως άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν οι εταιρείες, που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό, και μεγαλούργησαν επί Νέας Δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να αγωνίζεται εντός και εκτός Βουλής απέναντι στην θεσμική εκτροπή, που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Πρωθυπουργού.

Εμείς δεν θα καταθέσουμε τα κοινοβουλευτικά μας όπλα, ας το γνωρίζει η Κυβέρνηση».

ΚΚΕ: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέπρατταν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού

«Τέσσερα χρόνια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέπρατταν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού και τώρα προεκλογικά φόρεσαν τη μάσκα του “μονομάχου”, ίσως ενόψει και των Αποκριών. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει την αποχή του από τις ψηφοφορίες στη βουλή λίγο πριν τις εκλογές, την ίδια στιγμή που στην τετραετία έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημειώνει από πλευράς του το ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Ιδιαίτερα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με μοιρασμένους ρόλους, επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα ζητήματα για το λαό. Ακόμη και η αντιπαράθεσή τους περί εκβιαστών και εκβιαζόμενων πολιτικών κομμάτων, στόχο έχει να κρύψει τους εκβιασμούς του καθενός απέναντι στο λαό, προετοιμάζοντας τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια της επόμενης ημέρας. Ο λαός να απορρίψει τους εκβιασμούς όλων εκείνων που τον έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα, να “κάψει” τα αντιλαϊκά σενάρια και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Βαρουφάκης: Ρεσιτάλ υποκρισίας

Τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας σχολίασε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο Facebook:

«3,5 χρόνια υπερψήφιζε όλα τα απίθανα της #ΜητσοτάκηςΑΕ: εκποίηση Ελληνικού, 600άρι επίδομα καταστολής κλπ. Ξάφνου, πριν διαλυθεί η #Βουλή …απέχει από το Κοινοβουλευτικό Έργο. Το Ζάππειο τελικά εμπνέει ρεσιτάλ υποκρισίας από τις Αξιωματικές Αντιπολιτεύσεις», σημείωσε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ