24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

«Φωτιές» από το βιβλίο της Δήμητρας Λιάνη – Τι αποκαλύπτει για τον Γιώργο, τη Μαργαρίτα, τον Βενιζέλο – Καταγγέλλει νοθεία στις εκλογές του 2000

Ημερομηνία:

Σφοδρή κριτική τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο ασκεί ηΔήμητρα Λιάνη, στο νέο της βιβλίο, όπου απαντάει εμμέσως στην Μαργαρίτα και τα όσα είχε πει για τον χωρισμό της με τον Ανδρεά Παπανδρέου.

Στο βιβλίο της με τίτλο «η Οργή του Ανδρέα» που κυκλοφορεί την ερχόμενη Δευτέρα από τις εκδόσεις Λιβάνη, η Δήμητρα Λιάνη, σπεύδει να υποστηρίξει ότι «είναι η μόνη που «δεν χρησιμοποίησα ποτέ τον Ανδρέα για να πάρω δημόσια αξιώματα και να απολαύσω ειδική μεταχείριση από το σύστημα. Παρέμεινα πολιτικά υπερβολικά σεμνή και ταπεινή, όλα αυτά τα χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο εξαπολύει πυρά κατά του Γιώργου. «Η τεχνητή προσωπολατρία στο άκουσμα “Παπανδρέου”, μόνο λόγω επωνύμου, και η καταχρηστική αξιοποίησή της από τονΓΑΠ συνιστά ύβρη και παραχάραξη της πραγματικής εικόνας του Ανδρέα».

Περιγράφοντας τον Γιώργο Παπανδρέου, κάνει λόγο για «έναν σύγχρονο Ιανό, με δύο πρόσωπα στο ίδιο κεφάλι».

«Δίγλωσσος και διπρόσωπος. Κι όμως, είναι σταθερός! Πάντα υποτελής στο διεθνή παράγοντα. Αμετανόητα δικός τους, ασεβής προς τους Έλληνες, συνεπής στην ασυνέπειά του. Αυτή η μετριότητα μετατρέπεται, όσο περνάει ο καιρός, σε κακότητα. Ουδέποτε ανέλαβε τις ευθύνες του, ούτε παραδέχθηκε τα λάθη του» αναφέρει η κ. Λιάνη.

Η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου βεβαίως δεν περιορίζεται μόνο στον Γιώργο Παπανδρέουκαι επεκτείνει την κριτική της και στον Βαγγέλη Βενιζέλο. «Ο Βενιζέλος απλά περίμενε πλέον πότε θα γλιστρήσει ο ΓΑΠ για να του πάρει την καρέκλα. Ο ΓΑΠ, επιρρεπής στις πτώσεις (π.χ. ποδήλατο), δεν άργησε να τα διαλύσει όλα. Έκανε το άλμα στο κενό, με την ατυχή έμπνευση ή συμφωνία με τον Σόρος να προτείνει Δημοψήφισμα, και κατέρρευσε. Τα υπόλοιπα ήταν πλέον διαδικαστικά. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, κλεισμένος στον εαυτό του με εμφανή ναρκισσισμό, πήρε το καράβι από τον ύφαλο που το είχε ρίξει ο ΓΑΠ και το πήγε στο σκόπελο, ώστε να συντριβεί, δίχως ενοχές, στον επιθανάτιο ρόγχο της φίλαυτης ουτοπίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απαντάει εξάλλου και στις κατηγορίες που δέχτηκε από την Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Εγώ μπήκα στη ζωή του Ανδρέα με δική του επιλογή, αφότου το ζευγάρι ήταν ήδη συμβατικό και ο Ανδρέας “φευγάτος” από πάρα πολύ καιρό, αρκετά χρόνια νωρίτερα. Δεν τους χώρισα εγώ, ζούσαν στην ουσία χωριστά. Όλοι το ήξεραν και το επιβεβαιώνουν.

Ενδιαφέρον προκαλεί ωστόσο και μία αναφορά της στις εκλογές του 2000, όπου το ΠΑΣΟΚ ως γνωστόν είχε επικρατήσει με οριακή διαφορά της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν θα κρύψω τίποτα. Άποψή μου από διαφορετικές πηγές είναι ότι στις εκλογές του 2000 διπλοψήφισαν-τριπλοψήφισαν μερικές χιλιάδες Ρωσοπόντιοι, μένει να ερευνηθεί ιστορικά, αν και πολύ αμφιβάλλω, ότι αυτοί αρκούσαν για να αλλάξουν το αποτέλεσμα και να δώσουν τη νίκη στον Σημίτη, αυξάνοντας τη μικρή διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Η πράξη αυτή είναι κατάπτυστη» σημειώνει.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...