10.8 C
Chania
Saturday, January 17, 2026

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του καμμένου πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Καταστράφηκαν νταλίκες

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η αποβίβαση των 538 επιβατών του Champion Olympic στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άρχισε το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου.

Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη σιτγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων

 Τρεις τραυματίες μεταξύ των επιβατών του Champion Olympic

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο δύο επιβάτες του πλοίου Champion Olympic, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά. Πρόκειται, για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό ο οποίος έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος μετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων, υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Στην Ηγουμενίτσα αναμένεται να φτάσει από λεπτό σε λεπτό ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Σπύρος Βαλσάμης ενώ στο συμβάν βρίσκεται και συντονίζει την κατάσβεση της φωτιάς ο αρχιπύραρχος Θωμάς Ρίζος Περιφερειακός Διοικητής Ηπείρου.

Ζημιές σε φορτηγά και εμπορεύματα λόγω της φωτιάς στο Olympic Champion

Ολοκληρώνεται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στο επιβατηγό/οχηματαγωγό Olympic Champion ενώ αποβιβάζονται και τα φορτηγά από τα γκαράζ του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Ο Κούρδος που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα.

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα που τραβήχτηκαν από drone πάνω από το πλοίο

Σύμφωνα με όλες τα ενδείξεις η φωτιά ξέσπασε σε χώρο κοντά στην πλώρη του πλοίου.

Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνος μάσκες.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα άδυτα της μανίας του looksmaxxing, της ακραίας τάσης αισθητικής των ανδρών στα social media

«Πιστεύω στη φροντίδα του εαυτού μου, σε μια ισορροπημένη...

«Μην αγγίζετε τη Γροιλανδία»: Ο Τραμπ έβγαλε τους Δανούς στους δρόμους

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κοπεγχάγη, στη Δανία, για...

Κάλεσμα Ανδρουλάκη στις «προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις για την πολιτική αλλαγή»

Κάλεσμα στις «προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις που έχουν κοινές αγωνίες...