31.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Φωτορεπορτάζ από την ομιλία Ανδρουλάκη στα Χανιά: “Αν καταφέραμε η μισή Κρήτη να γίνει πράσινη, θα καταφέρουμε και η μισή Ελλάδα να γίνει πράσινη”

Ημερομηνία:

Λίγες ημέρες μείνανε για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να κλείσει την προεκλογική του καμπάνια από την Κρήτη.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στα Χανιά όπου έδωσε ομιλία σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Σαμαριά.

Ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε στον απλό κόσμο που “κράτησε το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα και διατήρησε ζωντανό το όνειρο να επανέλθει ως κεντρικός πόλος”

Είπε ότι κατά τη διάρκεια των 2,5 ετών της θητείας του κατόρθωσε το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει στη δεύτερη θέση.

Μίλησε για λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του αφήνωντας πάντως αιχμές για τους συνυποψήφιούς του που δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις όταν θα μπορούσαν στα όργανα του κόμματος. Είπε ότι όσα έγιναν στο ΠΑΣΟΚ δεν έγιναν “με αυτοματο πιλότο”.

«Με τον αυτόματο πιλότο το ΠΑΣΟΚ είναι πια πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους περνώντας 10 μονάδες τη Νέα Δημοκρατία; Μετά από 14 χρόνια το χρώμα μας μπήκε στον εκλογικό χάρτη, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης. Και αυτό στον αυτόματο πιλότο έγινε;» διερωτήθηκε με έμφαση.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε την επιθετικότερη επικοινωνία και τη νέα οργανωτική δομή, ως τα ζητούμενα στη λειτουργία του κόμματος την επόμενη ημέρα.

«Δεν έχω το αλάθητο του Πάπα. Και στην επικοινωνία θα έπρεπε να ρισκάρουμε περισσότερο και οι οργανωτικές δομές στο Λεκανοπέδιο θα έπρεπε να είναι πιο συμβατές με την εποχή. Όμως, δεν μπορώ να ακούω θεωρίες δίχως σχέδιο.

Έρχονται σήμερα κάποιοι, -που τυγχάνει να είναι από την ίδια εκλογική περιφέρεια, όπου πήραμε το τρίτο χειρότερο ποσοστό σε σύνολο 60 περιφερειών πανελλαδικά-, και λένε ότι θα πάνε το ΠΑΣΟΚ στο 30%. Μα αν στην περιφέρειά σας σε τρεις συνεχείς εκλογικές μάχες και έχοντας κερδίσει τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, το ΠΑΣΟΚ είναι στο 8%, με ποιο σχέδιο θα το πάτε στο 30%; Αυτά τα ευχολόγια άκουσαν και πέρυσι στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαλύονται. Δεν είμαι Πρόεδρος ούτε τέσσερα ούτε δεκατέσσερα χρόνια. Σε δυόμισι χρόνια το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε δίνοντας ελπίδα και προοπτική. Είμαστε δεύτερο κόμμα αθροιστικά σε όλη την ελληνική περιφέρεια μαζί με τη Θεσσαλονίκη, αλλά τέταρτο κόμμα στην Αθήνα».

«Οφείλαμε στην Κεντρική Επιτροπή να συζητήσουμε γιατί δεν ανεβαίνουμε ραγδαία στο Λεκανοπέδιο, να το διορθώσουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα» συμπλήρωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις και επί τέσσερις μήνες τον χειμώνα. Τι συνέβη και πέσαμε στην τρίτη θέση; Θυμηθείτε τι έγινε τον Φεβρουάριο στη Βουλή, όταν δυο μέρες πριν την κατάθεση του ν/σ Πιερρακάκη κάποιοι ήθελαν να αλλάξουμε την προγραμματική θέση 20 ετών. Θυμηθείτε αυτούς που δήλωναν για πάντα ΠΑΣΟΚ, αλλά έκαναν κόμμα κόντρα στο ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να διατυπώνω ως στόχο τη 2η θέση και την ίδια στιγμή κάποιοι να στήνουν εκδηλώσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά χωρίς να το γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε απαντώντας στην εσωκομματική κριτική.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιπλέον ανέδειξε ότι δεν έχει ακούσει από τους συνυποψηφίους του προγραμματικές διαφωνίες.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση για τα θέματα των funds και της προστασίας της πρώτης κατοικίας ενώ στάθηκε ειδικά στην golden visa:

“Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να δοθεί golden visa  ύψους 800.000 ευρώ, όχι σε ξένους επενδυτές που θα ενίσχυαν τον πρωτογενή τομέα, αλλά σε συμφέροντα που αγοράζουν τα ακίνητα των Ελλήνων και αγοράζουν πολυκατοικίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες των μεγάλων tour operator”.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει:

“Αν καταφέραμε η μισή Κρήτη να γίνει πράσινη, θα καταφέρουμε και η μισή Ελλάδα να γίνει πράσινη. Θα κατακτήσουμε την κορυφή μέσα από το δύσκολο και αντισυμβατικό μονοπάτι σύγκρουσης με όλα τα συμφέροντα που καθηλώνοντας την κοινωνία μας”.

Να σημειώσουμε ότι το παρόν στην ομιλία έδωσαν πάρα πολλά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ του νομού Χανίων αλλά και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, όχι όμως ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ