19.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Φωτόπουλος ξανά, στο Δ.Σ. της ΔΕΗ μέσω τροπολογίας για τη Νέα Ζηλανδία

Ημερομηνία:

Σάλος ξέσπασε στη Βουλή έπειτα από τροπολογία που κατέθεσαν χτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε νομοσχέδιο που κυρώνει… σύμβαση με τη Νέα Ζηλανδία, η οποία από την αντιπολίτευση θεωρήθηκε ως «φωτογραφική» για τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο.

Με την εν λόγω ρύθμιση που κατέθεσαν  οι βουλευτές Δημήτρης Δημητριάδης, Γιώργος Καραναστάσης και Ηλίας Παπαηλίου και έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, επιτρέπεται ο κ. Φωτόπουλος να έχει και δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, καθώς θα μπορεί να επανεκλεγεί στο αξίωμα.

Η τροπολογία συγκέντρωσε τα πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο Γιάννης Βούτσης από τη Νέα Δημοκραία έκανε λόγο για «Βουλή πλυντήριο ανομίας», ενώ ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς τόνισε χαρακτηριστικά:Ειδικότερα, στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται ότι η παλαιότερη ρύθμιση εισήγαγε έναν μεροληπτικό περιορισμό στην ελεύθερη, εκ μέρους των εργαζομένων, εκλογή των αντιπροσώπων τους, που δεν είναι σύμφωνη με την αρχή της αναλογικότητας, η οποία πρέπει να διέπει τέτοιους περιορισμούς: ο περιορισμός της εκλογιμότητας των εκπροσώπων εργαζομένων σε μια και μόνο θητεία».

Ξέραμε το αρνάκι Νέας Ζηλανδίας, τώρα έχουμε τις τροπολογίες Νέας Ζηλανδίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης ισχυρίστηκε ότι οι «εργαζόμενοι θα αποφασίσουν ποιους θέλουν» και μάλιστα επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Μάλλον η προηγούμενη κυβέρνηση ρύθμιση τους φωτογράφιζε που έβαζε μια θητεία. Δεν έχετε βάλει σε άλλον φορέα μόνο μια θητεία. Για μας είναι θέμα δημοκρατίας και ισονομίας», κατέληξε ο υπουργός.

 

Ο κ. Φωτόπουλος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ είναι συνδικαλιστής από το 1998 (πρόεδρος της ΕΤΕ ΔΕΗ), το διάστημα 2007 – 2013 ήταν πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ενώ εξελέγη στο ΔΣ της ΔΕΗ τον Απρίλιο του 2013. Η θητεία του λήγει στις 27 Μαΐου του 2016, δηλαδή η τροπολογία κατατέθηκε ακριβώς ώστε ο ίδιος να μπορεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

newpost.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...