20.5 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Φώναξαν «Free Palestine προς Ισραηλινούς τουρίστες και τους διώκουν για «ρατσιστική βία»!

Ημερομηνία:

Στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών οδηγήθηκαν 4 άτομα που συνελήφθησαν από την αστυνομία, η οποία φέρεται να κλήθηκε σε παραλία από Ισραηλινούς τουρίστες.

Στους 4 νέους, οι οποίοι φέρονται να φώναξαν, αντιλαμβανόμενοι ότι κοντά τους βρίσκονται Ισραηλινοί τουρίστες, «Free Palestine», ασκήθηκε δίωξη για παράνομη βία με ρατσιστικά κίνητρα.

Μιλώντας απόψε στον ρ/σ Αθήνα-98.4 και τον Κώστα Ράπτη, η δικηγόρος των 4 νέων, Άννυ Παπαρούσου, επεσήμανε πως ενώ η αστυνομία συνέλαβε αρχικά ένα μόνο άτομο της παρέας, οι υπόλοιποι τρεις συνελήφθησαν όταν μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα αναζητώντας τον πρώτο συλληφθέντα.

Όπως επεσήμανε επιπλέον η δικηγόρος, η καθ’ αυτόν τον τρόπο απαγγελία κατηγοριών για αξιόποινες πράξεις στις οποίες αποδίδονται «ρατσιστικά κίνητρα» σε μια τέτοια περίπτωση είναι απολύτως καινοφανής και επικίνδυνη σε ό,τι αφορά το νομολογικό προηγούμενο που θα μπορούσε να δημιουργήσει.

«Έως και το δικαστήριο εξεπλάγη από τις συντονισμένες με τη σιωνιστική προπαγάνδα κατηγορίες. Το ρατσιστικό κίνητρο θυμίζω ότι ΔΕΝ αναγνωρίστηκε στη δίκη για το λυντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου και γενικά είναι ακριβοθώρητο στα προφανή ρατσιστικά εγκλήματα», σχολίασε σε ανάρτησή της την Κυριακή η κ. Παπαρούσου.

Επισημαίνεται πως η εκδίκαση της υπόθεσης στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών έχει λάβει αναβολή για τις 10 Ιουλίου, ενώ, φυσικά, οι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...