28.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Χάνουν τη μάχη των σταυρών

Ημερομηνία:

Ανατροπές, εκπλήξεις και απώλειες αποδίδει στα κόμματα η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, με έμπειρα στελέχη –κυρίως από τον χώρο της αντιπολίτευσης– να φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής. Το μεγάλο ξεκαθάρισμα έγινε, λόγω συνολικού αποτελέσματος, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ετσι, η μάχη του «σταυρού» στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας αφήνει εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Κώστα Ζαχαριάδη. Στη δυτική Αθήνα εκτός έμειναν ο Δημήτρης Βίτσας και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Κορυφαία στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης (Α’ Αθήνας) έχασαν τις έδρες τους στη νέα Βουλή. Στον νότιο τομέα έμεναν εκτός οι Στέφανος Τζουμάκας, Γιάννης Μαντζουράνης.

Στον Πειραιά έχασε τη μάχη ο Θοδωρής Δρίτσας. Στην ανατολική Αττική το πείραμα της διεύρυνσης δεν πέτυχε καθώς χαμηλή θέση πήρε ο Ευάγγελος Αντώναρος. Οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται και στην Κρήτη, καθώς έμειναν εκτός ο Ανδρέας Ξανθός και ο Γιώργος Σταθάκης. Στην Αιτωλοακαρνανία έχασαν την έδρα τους τόσο ο Γιώργος Βαρεμένος όσο και ο Θάνος Μωρατης. Στην Αχαΐα έχασε επίσης τη θέση του ο πανεπιστημιακός Κώστας Μάρκου.

Στο ΠΑΣΟΚ καταγράφεται ηχηρά η ήττα του Ανδρέα Λοβέρδου από τη Μιλένα Αποστολάκη στα βόρεια της Αθήνας, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης χάνει επίσης τη βουλευτική του ιδιότητα καθώς στην Α’ Αθήνας επικράτησε ο Παύλος Γερουλάνος.

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιάννης Τραγάκης εγκαταλείπει μετά από πολυετή συνεχόμενη θητεία το Κοινοβούλιο. Σε θρίλερ εξελισσόταν έως αργά χθες βράδυ για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο η εκλογή του στην Ηλεία, καθώς λόγω ποσόστωσης την ίδια έδρα διεκδικούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τη Ζωή Αναστασοπούλου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“H εργατική τάξη πάει στην κόλαση”: Μουσική ανάγνωστο στο 3ο φεστιβάλ βιβλίου Χανίων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, έπειτα από πρόσκληση του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, παρουσιάζει μια μουσική ανάγνωση βασισμένη στο βιβλίο του Ντιντιέ Εριμπόν, «Επιστροφή στη Ρενς». Το βιβλίο επιχειρούν να ζωντανέψουν με λόγια και μουσική ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης με τον Βρετανό μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Gary Salomon. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την...

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης...

Ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια στην Αμπεριά ο Δήμος Χανίων

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής...