22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Χάος στο Νοσοκομείο Χανίων: Επιθέσεις σε προσωπικό, έλλειψη προσωπικού και κίνδυνος κατάρρευσης του Ακτινολογικού

Ημερομηνία:

Το Νοσοκομείο Χανίων βιώνει πρωτοφανή κρίση, με το προσωπικό να δέχεται λεκτική βία και απειλές από ασθενείς και τους συνοδούς τους, ενώ παράλληλα η έλλειψη προσωπικού απειλεί να οδηγήσει σε κατάρρευση βασικών τμημάτων, όπως το Ακτινολογικό.

Χθες, γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν στάση εργασίας για να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και την αύξηση της βίας. Η πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΧ, Χριστούλα Πετράκη, τόνισε ότι οι υπάλληλοι δέχονται καθημερινά απειλές και βία, ενώ η προσέλευση ασθενών έχει αυξηθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καθυστερήσεις και η ταλαιπωρία των ασθενών.

Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Χθες προσήλθαν στο πρωϊνό ωράριο περίπου 40 άνθρωποι με το ΕΚΑΒ, συν όσοι ήρθαν μόνοι τους. Όσοι ήταν με το ΕΚΑΒ, στην πλειοψηφία τους ήταν σε βαριά κατάσταση. Αυτοί έπρεπε να αντιμετωπιστούν πρώτα. Και στα επείγοντα είναι ένας επιμελητής! Ούτε χώρος υπάρχει… όταν γεμίζουν τα κρεβάτια δεν υπάρχει χώρος για εξετάσεις. Και κανονικά πρέπει ελαφρά περιστατικά να τα λύσει ο οικογενειακός γιατρός, όχι τα επείγοντα. Η προσέλευση είναι πάνω από 200 περιστατικά το 24ωρο. Στο μεταξύ, σε όλα τα τμήματα υπάρχει υποστελέχωση. Νέοι συνάδελφοι δεν έρχονται. Ποιος θα έρθει εδώ όταν οι μισθοί είναι στάσιμοι, οι συνθήκες εργασίας δύσκολες, τα ενοίκια υψηλά και η ζωή έχει ακριβύνει 100%; Η διοίκηση λέει ότι προκηρύσσει θέσεις, αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπουμε».

Στο Ακτινολογικό τμήμα, τέσσερις γιατροί βγαίνουν στη σύνταξη στο τέλος του χρόνου και δύο ακόμη αποχωρούν τον Αύγουστο. Εάν δεν βρεθούν άμεσα αντικαταστάτες, το τμήμα κινδυνεύει να κλείσει, με δραματικές συνέπειες για την λειτουργία του νοσοκομείου.

“Το ακτινολογικό είναι ο βασικός πυλώνας του νοσοκομείου”, δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Βαρδής Γεωργιακάκης. “Αν αυτό καταρρεύσει, παίρνει μαζί και το νοσοκομείο. Ας κάνουν οι ιθύνοντες αυτό που πρέπει και ας φέρουν προσωπικό”.

Εκτός από την έλλειψη προσωπικού, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν και καθυστερήσεις στην πληρωμή των υπερωριών. Για τον μήνα Μάιο, πληρώθηκαν μόνο οι μισές υπερωρίες, με το υπουργείο Υγείας να υπόσχεται ότι τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβληθούν έως την Παρασκευή.

Εάν οι υποσχέσεις δεν τηρηθούν, οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν ότι θα προχωρήσουν σε πιο σκληρές και δραστικές κινητοποιήσεις.

Σημαντικά σημεία:

  • Καθημερινή λεκτική βία και απειλές προς το προσωπικό του νοσοκομείου.
  • Δραματική αύξηση της προσέλευσης ασθενών και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση.
  • Οξεία έλλειψη προσωπικού, με κίνδυνο κατάρρευσης του Ακτινολογικού τμήματος.
  • Καθυστερήσεις στην πληρωμή των υπερωριών.
  • Απειλές για σκληρές και δραστικές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...