13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Χάρης Μαμουλάκης: Κίνδυνος να χαθούν ιδιοκτησίες αν δεν παραταθεί η προθεσμία διόρθωσης των αρχικών Κτηματολογικών εγγραφών

Ημερομηνία:

Την ανάγκη παράτασης στην προθεσμία διόρθωσης των αρχικών Κτηματολογικών εγγραφών αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την κατάθεση σχετικής επιστολής του ΤΕΕ/ΤΑΚ ως Αναφοράς προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με την επιστολή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, ζητάει να παραταθεί η προθεσμία διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών που λήγει στις 31/12/2023, έως το 2026.

Αυτό θεωρείται απαραίτητο ειδικά για τα ακίνητα που υπάγονται στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου, όπου υπάρχουν πολλές εκκρεμείς υποθέσεις και ανακρίβειες στις αρχικές εγγραφές.

Πρόκειται για υποθέσεις που απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες διόρθωσης από τους ιδιοκτήτες τους, αλλιώς θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» ή θα κατοχυρωθούν ως τμήματα γειτονικών ιδιοκτησιών.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ