12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Χαίρεται ο Σόιμπλε από το “ΝΑΙ” της ελληνικής βουλής – Απορρίπτει κούρεμα χρέους εντός ευρώ

Ημερομηνία:

Μετά το “ναι” που είπε η Αθήνα βρισκόμαστε ένα βήμα παραπέρα, είναι ένα σημαντικό βήμα, δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιμένοντας παράλληλα ότι ένα προσωρινό Grexit είναι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα παρά τη συμφωνία

Ως σημαντικό βήμα χαρακτήρισε σήμερα Πέμπτη τη ψήφιση των μέτρων από την ελληνική βουλή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιμένοντας ωστόσο πως μια προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι ένα καλύτερο μονοπάτι για τη χώρα.

Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία ο Σόιμπλε δήλώσε πως με την ψήφιση τον μέτρων οι συζητήσεις έκαναν πρόοδο. «Βρισκόμαστε ένα βήμα παραπέρα, είναι ένα σημαντικό βήμα», δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως πλέον απομένει το σημαντικό κομμάτι της εφαρμογής.  «Θα παρακολουθείται η ελληνική πρόοδος στην υλοποίηση των μέτρων», ανέφερε.

Όμως, «διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατή εντός του ευρώ», σημείωσε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολη και επεσήμανε ότι «πολλοί οικονομολόγοι (ανάμεσά τους και αυτοί του ΔΝΤ) θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της δίχως κούρεμα».

«Ένα προσωρινό Grexit θα ήταν καλύτερο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

left.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...