15.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Χαιρετισμός Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών με την έναρξη της Σχολικής Χρονιας

Ημερομηνία:

Προς τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων εύχεται σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Ευχόμαστε να μας βρει ενωμένους και αλληλέγγυους στα δύσκολα κοινά προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουμε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου χρειάζονται 24.000 αναπληρωτές για να λειτουργήσουν τα Σχολεία μετά τις συνταξιοδοτήσεις και τους μηδενικούς διορισμούς των τελευταίων ετών, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι τα κενά αυξάνονται με την έναρξη της χρονιάς, αλλά έχουν εξασφαλιστεί 19.500 πιστώσεις, από τις οποίες 14.500 θα δοθούν με την έναρξη και 5.000 κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς .

Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν με τεράστιες ελλείψεις, αφού στην πρωτοβάθμια τα κενά προσδιορίζονται σε 12.500.Στα Χανιά σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου είναι 350 σε όλες τις ειδικότητες.

Το Υπουργείο ανακοινώνει αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των ΕΑΕΠ σχολείων και μεταφορά της μελέτης στο πρωινό πρόγραμμα, αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων ( Θεατρική Αγωγή σε δασκάλους με πτυχίο, μεταπτυχιακό ή σεμινάρια Θεατρικών Σπουδών ή Δραματικής Τέχνης, εφ’ όσον δεν υπάρχει εκπαιδευτικός αντίστοιχης ειδικότητας) .

Ο Υπουργός ανακοινώνει την πρόθεση για διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και 10.000 προσλήψεις, ΑΝ το επιτρέψουν οι δανειστές, αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών πότε από το 14 και πότε από το 12 χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τις ελλείψεις στην εκπαίδευση.

Επιχειρεί με την προσχηματική αξιολόγηση Περιφερειακών Διευθυντών /Διευθυντών Εκπαίδευσης να υλοποιήσει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκινώντας από τους Διευθυντές Σχολείων και στη συνέχεια των εκπαιδευτικών που θα το ζητήσουν. Δεν θα βρει πρόθυμους ανάμεσά μας, η ανυπακοή όλων των Δημοσίων υπαλλήλων που αρνήθηκαν την αξιολόγηση ανάγκασε το Υ. Δ.Μ σε υποχώρηση, ενώ η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης επεκτάθηκε και στους εκπαιδευτικούς.

Όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν για την εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια υπακούουν στην μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν παιδαγωγικούς στόχους όπως επιχειρεί να εμφανίσει η πολιτική ηγεσία.

Η αντίσταση του κλάδου στη συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου πρέπει να είναι ανάλογη της επίθεσης που δέχονται τόσο τα μορφωτικά δικαιώματα και οι ίσες ευκαιρίες των μαθητών όσο, και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών .

Η λειτουργία των Σχολείων, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα κριθούν υπεράριθμοι, οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είναι στη διάθεση, οι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ, η τοποθέτηση Εκπαιδευτικών στα ολοήμερα τμήματα, θα κριθεί από τον αριθμό των αναπληρωτών που θα διοριστούν στο νομό και από την αναλογία προσλήψεων από τον τακτικό προυπολογισμό και το ΕΣΠΑ.

Οι δυσμενείς εξελίξεις στην εκπαίδευση μάς αφορούν όλους ως λειτουργούς της εκπαίδευσης, ως εργαζόμενους, ως γονείς και ως πολίτες αυτής της χώρας.

Χρειαζόμαστε ισχυρούς Συλλόγους Διδασκόντων και ισχυρό συνδικάτο με τη συμμετοχή μας στη λήψη αποφάσεων για να αντιμετωπίσουμε και να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

O πρόεδρος: Φώτης Ποντικάκης
Ο γεν. γραμματέας: Αθανάσιος Σακελλαρίδης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ