22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χαμόγελα και περηφάνεια για τους άριστους των Χανίων – Έγραψαν 20αρια περνούν εκεί που θέλουν

Ημερομηνία:

Με 19.430 μόρια τι άγχος να έχεις για το που θα κυμανθούν οι βάσεις των πανεπιστημίων. Η πιο δύσκολη χρονιά του σχολείου, αυτή των Πανελλαδικών από χτες με την ανακοίνωση των βαθμολογιών ανήκει στο παρελθόν για την Ματίνα Κακούρη, απόφοιτη του 2ου ΓΕΛ Χανίων, η οποία αρίστευσε και πλέον μπορεί να χαμογελάει και να χαρεί ανέμελα το καλοκαίρι της αφού περνάει σε όποια σχολή θέλει του πεδίου των ανθρωπιστικών σπουδών. Οι βαθμοί που συγκέντρωσε σε όλα τα μαθήματα για φέτος είναι αστρονομικοί.

Από χτες πολλοί μαθητές στα Χανιά που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες σκέφτονται το ποια σχολή της επιλογής τους να δηλώσουν. Στο πεδίο των θετικών σπουδών ο Απόστολος Τόλης, απόφοιτος του 2ου ΓΕΛ Χανίων έγραψε 19,9 στα μαθήματα που αρκετοί πανελληνίως έπεσαν από τη βάση. Ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε επισκεφτεί το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο φυσικής, το cern κοντά στη Γενεύη και έβαλε στόχο να γίνει ένας από τους χιλιάδες ερευνητές του.

Η Ολυμπία Αδρεαδάκη, απόφοιτη του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων,  αν και συγκέντρωσε 18.650 μόρια ακόμα αγχώνεται για να δει αν της επιτρέπει αυτή η βαθμολογία την είσοδο της στην ιατρική σχολή των Αθηνών. Με δεδομένο πλέον ότι φέτος οι βάσεις θα πέσουν σίγουρα από τώρα μπορεί να φαντάζεται τον εαυτό της γιατρό.

Και άλλοι μαθητές όμως αρίστευσαν στα Χανιά και αρκετοί έπιασαν τον στόχο τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι δεν τον κατάφεραν, πρέπει να απογοητευτούν και να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Με μεθοδικότητα στο διάβασμα όλα γίνονται τονίζουν οι μαθητές που όπως δηλώνουν δεν κατέβαλαν υπερπροσπάθεια για τον στόχο.

Τώρα όλοι οι μαθητές βρίσκονται εν αναμονή της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους δελτίου και πλέον μπορούν να ξεκουραστούν από το άγχος μιας περίεργης λόγω πανδημίας χρονιάς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...