26.8 C
Chania
Wednesday, July 3, 2024

Χανιά: «Ψαλίδι» 15% στους εργαζόμενους στον κλάδο των Τροφίμων, Αρτοσκευασμάτων, Ποτών και Ειδών Ζαχαροπλαστικής

Ημερομηνία:

Την απόφαση του Συνδέσμου επιχειρηματιών Ν. Χανίων στα Τρόφιμα Ποτά να  προχωρήσουν στη μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 15%, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων, Αρτοσκευασμάτων, Ποτών και Ειδών Ζαχαροπλαστικής.

Έτσι, στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάκληση της απόφασης συρρίκνωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων στον κλάδο, θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συνδικάτου:

Συνάδελφοι, φισσες

Το σωματείο μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου ότι ο Σύνδεσμος επιχειρηματιών Ν. Χανίων στα Τρόφιμα Ποτά  πριν λίγες μέρες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του αποφάσισε να προχωρήσει στη μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 15% και αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τον καταιγισμό  μειώσεων στους μισθούς των εργαζομένων σε διάφορες επιχειρήσεις του νομού την ίδια περίοδο.

Ένας κλάδος που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον κλάδο του τουρισμού ο οποίος είχε αύξηση κερδών το 2013 δε μπορεί να βγήκε από την τουριστική περίοδο ζημιωμένος. Κι όμως, οι εργοδότες μας θέλουν να βγάλουν κι άλλα κόβοντας τα μεροκάματά μας.

Συνάδελφοι, φισσες

Αυτό που φοβούνται πραγματικά οι εργοδότες κάθε κλάδου είναι τους εργαζόμενους όταν αυτοί οργανώνονται, όταν γίνονται μια γροθιά μέσα στα σωματεία τους και φυσικά τρέμουν αυτά τα οργανωμένα σωματεία όταν μαζικοποιούνται. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο μετά από την ίδρυση του σωματείου εργαζομένων του κλάδου δημιουργήθηκε ο αντίστοιχος σύνδεσμος των εργοδοτών. Στόχος τους να δράσουν οργανωμένα εναντίων των εργαζομένων. Αυτό φαίνεται καθαρά στο γεγονός ότι ενώ η αλλαγές που αφορούν τους εργαζόμενους πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη τους και στη συγκεκριμένη περίπτωση συμφωνία μεταξύ συνδέσμου επιχειρηματιών και σωματείου εργαζομένων παρόλα αυτά οι εργοδότες αποφάσισαν και προχώρησαν σε μειώσεις μισθών.

Οι εργοδότες μας έχουν τις πλάτες των κυβερνήσεων και των νόμων που ψηφίζονται εις βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Δικαιώματα που καθημερινά χάνονται με τη συνεχή υποχώρηση των εργαζομένων υπό την απειλή της απόλυσης. Το σωματείο μας είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε οποιαδήποτε αρνητική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων και γι’ αυτό καλούμε όλους τους συνάδελφους του κλάδου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου που θα γίνει τη Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Η μόνη λύση είναι η οργάνωση των εργαζομένων και η πάλη μέσα από το σωματείο τους και το χώρο δουλειάς τους.

neatv.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Πήγαν για ενδοοικογενειακή βία αλλά βρήκαν και όπλα

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης...

Σινεμά κάτω από τ΄αστέρια για τα παιδιά στο ΜΑΙΧ

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024  στις  9:15  το βράδυ...