19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Ένταση για το κλείσιμο του σταδίου λόγω έργων για 20 ημέρες

Ημερομηνία:

Έκρυθμη κατάσταση δημιουργήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, με γονείς αθλητών να εισβάλουν στο χώρο για να διαμαρτυρηθούν λόγω του αιφνίδιου, όπως υποστήριξαν, «λουκέτου».

Με ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΑΚ, το Στάδιο έκλεισε γιατί πρέπει να τοποθετηθεί σύγχρονος φωτισμός στους πυλώνες και «σύμφωνα με τον εργολάβο, το στάδιο πρέπει για λόγους απόλυτης ασφάλειας να είναι κλειστό για διάστημα είκοσι (20) ημερών, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος (π.χ. ηλεκτροπληξία)».

Αυτό όπως ήταν φυσικό εξόργισε, κυρίως τους γονείς των μαθητών που αθλούνται για τις εξετάσεις, αλλά και για τις υποχρεώσεις τους σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο και βέβαια, το ενδεχόμενο διακοπής των προπονήσεων δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα.

Βέβαια το ΕΑΚ στην ανακοίνωση διευκρίνιζε ότι «δεδομένης της αργίας του Αγίου Πνεύματος, οι εργασίες θα επιταχυνθούν και την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουνίου είναι εξαιρετικά πιθανό να ανοίξει μέρος του σταδίου, προκειμένου να διευκολυνθούν στις προπονήσεις τους – αποκλειστικά και μόνο – οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), καθώς και οι αθλητές που έχουν πολύ σημαντικές υποχρεώσεις εντός του καλοκαιριού».

Χανιά: Ένταση για το κλείσιμο του σταδίου λόγω έργων για 20 ημέρες

Μάλιστα το ΕΑΚ τονίζει στην ανακοίνωση του ότι, το κλειστό γυμναστήριο θα λειτουργεί κανονικά και μη προσβάσιμοι θα είναι μόνο οι ανοικτοί χώρου του Εθνικού Σταδίου, για λόγους ασφαλείας. Καλεί δε ένα εκπρόσωπο από κάθε σωματείο που κάνει χρήση της εγκατάστασης, να παρευρεθεί σε συνάντηση που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου, στις 4 μ.μ. στα γραφεία του ΕΑΚ Χανίων, παρουσία εκπροσώπου του ανάδοχου εργολάβου.

Παρά ταύτα οι γονείς  αποφάσισαν να εισβάλουν μέσα στο χώρο του Σταδίου για να διαμαρτυρηθούν. Η «εισβολή» θεωρήθηκε από τον εργολάβο απειλή, με αποτέλεσμα να καλέσει την αστυνομία με την κατάσταση να δυναμιτίζεται ακόμη περισσότερο.

Έτσι η διοίκηση του ΕΑΚ υποχρεώθηκε να εκδώσει νέα ανακοίνωση, καταγγέλλοντας «αυτούς που μπήκαν με το “έτσι θέλω” στο χώρο του σταδίου το μεσημέρι της Πέμπτης, απειλώντας τον εκπρόσωπο του ανάδοχου εργολάβου για τον ηλεκτροφωτισμό.
Με την συμπεριφορά τους αυτή υπονομεύουν κάθε προσπάθεια της Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων, προκειμένου να εξαντληθούν οι όποιες πιθανότητες να ανοίξει την ερχόμενη Τρίτη μέρος της εγκατάστασης, ώστε να προπονηθούν τα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις σε αθλήματα για την εισαγωγή τους στην γ’θμια εκπαίδευση, αλλά και τους αθλητές που έχουν υποχρεώσεις σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο.

Τους θέτουμε προ των ευθυνών τους και στην κρίση του φίλαθλου κοινού των Χανίων και τους καλούμε να αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη για πιθανό ατύχημα που μπορεί να συμβεί. Εκτός των άλλων, η μη εκτέλεση των εργασιών θέτει σε κίνδυνο να χαθεί οριστικά το σημαντικό αυτό έργο για την νεολαία των Χανίων. Αν έτσι το θέλουν…»

ΕΡΤ Χανίων – Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...